Siirry sisältöön

Matkailu Isosta-Britanniasta Suomeen

Kohderyhmiä Isossa-Britanniassa ovat +50 ikäluokat, nuoret ja keski-ikäiset hyvin koulutetut ja hyvätuloiset, jotka etsivät uusia matkakohteita. Lapsiperheitä kiinnostaa edelleen joulumatkailu.

Miksi Iso-Britannia?

  • Iso-Britannia oli vuonna 2019  kolmanneksi suurin markkinamme majoitusvuorokausilla mitattuna ja kärkimaiden joukossa myös rahan kulutusta seuratessa.
  • Mahdollisuus ympärivuotisen matkailun lisäämiseen.
  • Suomi tunnetaan erityisesti talvikohteena ja Joulupukin kotimaana.  Erityisesti Lappi on brittien suosima matkakohde talvisin ja moni britti matkustaa silloin Lappiin perheensä kanssa. Suomi on muihin Pohjoismaihin verrattuna brittien ylivoimainen suosikkikohde talvisin.
  • Suomi tunnetaan erityisesti myös revontulista, uniikeista erikoismajoitusmahdollisuuksista, järvistä ja luontoaktiviteeteista.
  • UKssa on paljon patoutunutta matkailukysyntää Suomeen, monen matkailijan jouduttua perumaan matkansa pandemian vuoksi. 

Suomen myyntivaltit Isossa-Britanniassa

Puhdas luonto ja hieman syrjäinen sijaintimme muuhun Eurooppaan nähden ovat myyntivalttejamme, erityisesti pandemian jälkeen. Britit haluavat lomailla kohteissa, joissa on tilaa, puhdasta luontoa, kulttuuria ja erilaisia aktiviteetteja ja Suomessa kaikkea tätä on tarjolla. Paikallinen elämäntapa, suomalainen ruoka, ohjatut luontoaktiviteetit, villieläinten katselu ja "workation"-lomat ovat kaikki kiinnostavia briteille.

Hyvinvointimatkailu on vahvassa nosteessa Isossa-Britanniassa,  ja Suomesta löytyy kiinnostavaa tarjontaa niin kylpylöiden, erilaisten retriittien, luontomeditaation, joogan, saunaelämysten kuin "digital detoxinkin" muodossa.

Kestävä matkailu kiinnostaa brittejä kasvavassa määrin. Briteille kestävä matkailu ei tarkoita ainoastaan sitä, miten matkakohteeseen matkustetaan, vaan myös sitä mikä majoitusmuoto kohteessa valitaan ja mitä aktiviteetteja harrastetaan. Suomessa on paljon kestävästi toteutettuja vaihtoehtoja matkailuun, meidän pitää vain osata aktiivisesti kertoa näistä myös brittimatkustajille.

Suomalainen luksus esimerkiksi uniikkien erikoismajoitusten muodossa on ehdoton myyntivaltti Isossa-Britanniassa. Monilla briteillä on pandemian aikana säästyneitä varoja ja matkoihin ollaan valmiita panostamaan enemmän myös rahallisesti. Hinta-laatu -suhde pitää kuitenkin olla kunnossa, jotta brittien kiinnostus saadaan säilymään myös jatkossa.

Terveysturvallisuus, korkea hygieniataso ja joustavuus matkojen ehdoissa ovat briteille erittäin tärkeitä asioita. Suomella on maine toimivana, turvallisena, puhtaana ja onnellisena maana – kaikki tämä houkuttelee brittejä.

Visio vuosille 2023-2024

  • Vuosi 2023: Kesä- ja syksymatkustaminen Suomeen jatkaa kasvuaan, ja Suomi kasvattaa markkinaosuuttaan kestävänä luksusmatkakohteena. Kesän ja syksyn tuotevalikoima, myynti ja tunnettuus on voimistunut. Yöpymiset talvella kasvavat ja Suomi säilyttää edelleen markkinapositionsa
  • Vuosi 2024: Talven vapaa-ajan matkustus on elpynyt vuoden 2019 tasolle. Suomi on tunnettu ympärivuotisena, kestävänä matkakohteena ja vapaa-ajan matkustus on kasvanut myös kesä- ja syksysesongeilla. Suomi on suosittu matkakohde pääkohderyhmämme, suomalaisen luksuksen etsijöiden keskuudessa. ​

Toimenpiteet markkinalla

Alla olevasta näkymästä löytyy suunnitellut toimenpiteet Ison-Britannian markkinalle.

Ison-Britannian markkinakatsaus

Markkinakatsaus sisältää viimeisimmät matkailuntrendit ja Visit Finlandin tulevaisuuden näkymät kyseisellä markkinalla. Englanninkielinen markkinakatsaus päivitetään kaksi kertaa vuodessa. Tutustu edustajamme laatimaan markkinakatsaukseen.

Markkinakatsaus huhtikuu 2024

Ison-Britannian markkinanäkymiä

Markkinanäkymiin on kerätty tilannekatsaus matkailun näkymistä Isossa-Britaniassa. Esitys on toukokuulta 2023.

Markkinanäkymiä

Digitaalisten jakelukanavien markkinaopas

Digitaalinen jakelukanava opas – Ison-Britannian markkina

Lue lisää

Matkailun Pulssi

Verkkosivuillemme on rakennettu ajankohtaiskatsaus Matkailun Pulssi. Sivu sisältää uutisia, tilastoja, kuluttajien tunnelmia ja asiantuntijoidemme arvioita Visit Finlandin kohdemarkkinoista sekä tietoa tulevien lomasesonkien kysynnän kehityksestä ja varaustilanteesta.

Matkailun Pulssi

Lisätietoja

Ota yhteyttä Visit Finlandiin

yhteystiedot