Siirry sisältöön

Matkailu Ruotsista Suomeen

Ruotsalaisissa on paljon potentiaalia ympärivuotisen matkailun lisäämiseen. Ympärivuotiset laivayhteydet takaavat hyvän saavutettavuuden ja läheinen sijainti tukee ruotsalaisten kestävää ajattelua lomia suunniteltaessa. 

Miksi Ruotsi?

  • Ruotsalaiset matkailijat ovat neljänneksi suurin markkinamme majoitusvuorokausilla mitattuna ja toiseksi suurin rahan kulutusta seuratessa.
  • Lähimarkkinoiden odotetaan palautuvan ensin ja ruotsalaiset ovat valmiita matkustamaan, kun se on taas mahdollista.
  • Ruotsalaiset etsivät lomallaan autenttisia, terveysturvallisia, hygieenisiä ja kestäviä matkakohteita.
  • Ruotsalaiset matkustavat lomalle mieluiten autolla, laivalla, junalla tai bussilla ja suosivat lähikohteita.
  • Kevyet luontoelämykset houkuttelevat ruotsalaisia.
  • Ruotsalaiset suosivat perhelomia.

Suomen myyntivaltit Ruotsissa

Suomenruotsalainen kulttuurimme avaa paljon mahdollisuuksia kulttuurin ja tapahtumien tarjonnan osalta. Nämä ovat hyvä tapa avata suomalaista yhteiskuntaa ja suomalaista elämäntapaa, jotain mikä erottaa meidät Ruotsista. Emme voi vain puhua kiinnostavista kaupungeistamme, vaan täytyy keskittyä yksittäisiin kiinnostaviin kohteisiin.

Ruotsalaiset arvostavat luontoa ja luonnossa liikkuminen ja kevyet aktiviteetit ovat osa ruotsalaisten perhelomaa. Kuitenkin meidän täytyy erottua Suomena ja omilla vahvuuksillamme ja erityispiirteillämme. Maidemme luonto on hyvin samankaltaista ja siksi "Key selling pointit" täytyy avata tarkemmin ja painottaa omaa elämys- ja palvelutarjontaa.

Ruoka on tärkeä osa ruotsalaisten lomanvietossa. Suomessa on todella korkeatasoista tarjontaa, mutta taas pitää mieluummin nostaa omia TOP 5 -ravintoloita kuin vain kehuskella hyvällä ruualla. Lähiruoka ja ruokaan liittyvät aktiviteetit kuten marjojen ja sienien kerääminen sekä erilaiset ruokakurssit voidaan nostaa esiin.

Ruotsissa kannattaa nostaa esiin erikoisuuksia, asioita, jotka toteutuvat tai sijaitsevat juuri omalla alueellasi tai omassa yrityksessäsi. Nyt kaikki erikoismajoitukset, saunaelämykset ja yllättävät ja kauniit luontokohteet esiin!

Visio vuosille 2023-2024

  • Vuosi 2023: Suomea pidetään jo mielenkiintoisena lomakohteena. Ruotsalaiset pitävät Suomea kestävänä vaihtoehtona lomamatkakohteita mietittäessä. Ruotsalaiset ovat suurin ulkomaalainen matkailijaryhmämme yöpymisistilastojen mukaan. 
  • Vuosi 2024: Ruotsalaisten matkustaminen Suomeen kasvaa edelleen. Suomi näyttäytyy kiinnostavana ja trendikkäänä matkakohteena ja Suomeen tullaan kaikkina vuodenaikoina.

Toimenpiteet markkinalla

Alla olevasta näkymästä löytyy suunnitellut toimenpiteet Ruotsin markkinalle.

Ruotsin markkinakatsaus

Markkinakatsaus sisältää viimeisimmät matkailuntrendit ja Visit Finlandin tulevaisuuden näkymät kyseisellä markkinalla. Englanninkielinen markkinakatsaus päivitetään kaksi kertaa vuodessa. Tutustu edustajamme laatimaan markkinakatsaukseen.

Markkinakatsaus maaliskuu 2023

Ruotsin markkinanäkymiä

Markkinanäkymiin on kerätty tilannekatsaus matkailun näkymistä Ruotsissa. Esitys on toukokuulta 2023.

Ruotsin markkinanäkymiä

Digitaalisten jakelukanavien markkinaopas

Digitaalinen jakelukanava opas – Ruotsin markkina

Lue lisää

Matkailun Pulssi

Verkkosivuillemme on rakennettu ajankohtaiskatsaus Matkailun Pulssi. Sivu sisältää uutisia, tilastoja, kuluttajien tunnelmia ja asiantuntijoidemme arvioita Visit Finlandin kohdemarkkinoista sekä tietoa tulevien lomasesonkien kysynnän kehityksestä ja varaustilanteesta.

Matkailun Pulssi

Lisätietoja

Ota yhteyttä Visit Finlandiin

yhteystiedot