Siirry sisältöön

Luontomatkailija arvostaa luonnon rauhaa

Luontomatkailu perustuu pitkälti ympärivuotisiin aktiviteetteihin (outdoor activities), jotka toteutetaan luontoympäristössä.

Luontomatkailu ja luonnossa liikkuminen ovat Suomen vahvimpia matkailuvaltteja. Suomi tarjoaa matkailijoille raikkaan vaihtoehdon kokea elämyksiä luonnossa paikallisen kulttuurin äärellä.

Visit Finlandin kohderyhmätutkimuksessa (2018) on tunnistettu kolme pääsegmenttiä, joille luonto oli ensisijainen motiivi Suomeen matkustamiselle:

  • Aktiiviset seikkailijat
  • Luonnon ihmeiden metsästäjät
  • Luontonautiskelijat

Luontomatkailu perustuu pitkälti ympärivuotisiin aktiviteetteihin (outdoor activities), jotka toteutetaan luontoympäristössä. Kansainvälisillä markkinoilla potentiaalisimmat aktiviteetit ovat vaellus, pyöräily, melonta, kalastus, ratsastus ja eläintenkatselu (wildlife). Suomen vahvuuksia ovat puhdas luonto, läheinen luontosuhteemme ja ymmärrys luonnon hyvinvointivaikutuksista. Luonto on tärkeä osa suomalaista elämäntapaa, joten sen tuotteistaminen matkailukäyttöön on meille luontevaa ja se näyttäytyy houkuttelevana myös ulkomaalaisille matkailijoille. Luontomatkailun kautta matkailijan on helppo saada "live like a local" -kokemus.

Kansainvälinen luontomatkailija arvostaa luonnon rauhaa, mutta samalla toivoo, että palvelut ovat lähellä ja luonto on hyvin saavutettavissa. Luontomatkailun kärkenä ovat helposti toteutettavat omatoimiset kevyet luontoaktiviteetit sekä paketoidut jakelukanaville tarkoitetut aktiviteettituotteet, joihin yhdistyy paikallinen kulttuuri, ruoka ja vastuullisuus.

Työkalut ja oppaat

Tuotekehityksen tueksi on työstetty materiaalia, jonka avulla saadaan aikaan markkinoille sopivia tuotteita. Työkalut on tehty mahdollisimman konkreettisiksi ja yksinkertaisiksi, jotta niiden käyttö olisi helppoa.

Matkailun julkaisut -palvelussa on tuotesuositusten lisäksi monta muuta hyödyllista työkalua.

Matkailun julkaisut > Teemat > Luontomatkailu

Tukea teemakehittämiseen

Visit Finland Akatemian valmentajat tarjoavat kokonaisia valmennuspolkuja sekä yksittäisiä valmennuksia.

Visit Finland Akatemia