Siirry sisältöön
Tiedote 25.08.2022

Ruskavahti kertoo mistä löytyy Suomen paras ruska

Kansainvälistä matkailua edistävä Visit Finland on julkaissut verkossa tekoälyä hyödyntävän Ruskavahti-palvelun, joka kertoo milloin ja mihin päin Suomea kannattaa matkustaa, jos haluaa päästä nauttimaan kauneimmasta ruskasta.

Taianomaiseksi kuvattu ruska houkuttelee Suomeen myös kansainvälisiä matkailijoita nauttimaan syksyisen ilmiön visuaalisesta ilotulituksesta – retkeilemään, vaeltamaan ja valokuvaamaan luonnon omaa taideteosta. Ruskavahti-palvelu (Autumn Foliage Live) auttaa matkailijoita tietämään, minkälainen ruskatilanne Suomessa on.

– Ruskatilannetta ennustetaan tekoälyn avulla ja tulokset viedään helppokäyttöiseen karttanäkymään. Palvelu hyödyntää mm. koko Suomen alueelta kerättyä tiekamera-aineistoa havaitakseen ruskan etenemisen syyskauden aikana. Tekoäly prosessoi ja jalostaa kerätyistä kuvista informaation, yhdistää sen säätilasta saatavaan tietoon ja luo näkymän ruskan vaiheista aina Hangosta Enontekiöön saakka, Visit Finlandin digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Minna Myyrinmaa kertoo.

Kuva: Toni Panula

Ruskavahtia on kehitetty vuoden ajan yhdessä luovan kumppanin Dagmar Storiesin sekä teknisten kumppaneiden Accenturen ja Dagmar Driven kanssa ja tänä syksynä se julkaistiin matkailijoiden iloksi. Palvelu tulee olemaan suositulla visitfinland.com-sivustolla useamman vuoden ajan.

– Ruska on yksi luonnon ihmeistä ja kaunista katseltavaa ja koettavaa niin kaupungissa kuin maaseudulla. Ruskaa esiintyy maapallolla sellaisilla alueilla, joilla on selvästi erotettavat vuodenajat, joten ilmiö ei ole kaikkialla niin tuttu kuin esimerkiksi meillä Suomessa, Myyrinmaa jatkaa.

Ruskavahti

Lisätietoja medialle:

Minna Myyrinmaa
Digital Marketing Specialist
Visit Finland | Business Finland

minna.myyrinmaa (at) businessfinland.fi
040 547 8454

Heli Hemgård
Communications Manager
Visit Finland | Business Finland
heli.hemgard (at) businessfinland.fi
040 901 5219

Visit Finland vastaa valtakunnallisena matkailualan asiantuntijana ja aktiivisena toimijana ulkomailta Suomeen suuntautuva matkailun edistämisestä. Visit Finland tukee alan yrityksiä ja yritysryhmiä kansainvälisille markkinoille tarkoitettujen matkailupalvelujen kehittämisessä ja markkinoinnissa. Visit Finland on osa Business Finlandia www.visitfinland.fi / www.visitfinland.com

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää matkailua ja investointeja Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 760 asiantuntijaa noin 40 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi