Siirry sisältöön

Tekoälyn mahdollisuudet matkailutoimialalla

1 päivä + jatkosparraus (Go)

Työpajassa opitaan nykyaikaisen tekoälyn perusteita ja käytännön esimerkkien kautta perehdytään tekoälyn hyödyntämismahdollisuuksiin sekä matkailutoimialalla että muillakin toimialoilla.

Päivän aikana tutustutaan ChatGPT:n käyttöön, mutta sivutaan myös muita tekoälyratkaisuja myös osallistujien kiinnostuksen ja tarpeiden mukaisesti. Työpajassa tehdään käytännön harjoitteita tekoälytyökaluilla, niin että osallistuja osaa tekoälytyökalun ohjeistamisen (promptaus) perusteet.

Perehtymisen jälkeen ideoidaan tekoälyn hyödyntämisen mahdollisuuksia mukana olevissa yrityksissä. Tavoitteena on työstää esimerkin omaisia kehitysaihioita, joita on mahdollista viedä eteenpäin omassa organisaatiossa. Jos juuri oikeaa käyttötapausta ei työpajan aikana synny, osallistuja tietää miten aihioita voi lähteä miettimään ja viemään eteenpäin.

Työpajan jälkeen on suositeltavaa, että osallistujille tarjotaan myös tekoälyasiantuntijan teknistä jatkosparrausta. Usein käytännön kysymyksiä ilmenee vielä työpajan jälkeen ja sparrauksen avulla tekoälyn hyödyntäminen todella lähtee liikkeelle.

Työpaja voidaan suunnata joko yrityksille tai matkailualueille. Matkailualueille suunnattuja valmennuksia toteuttavat Jone Korpi ja Ville Niemijärvi.