Siirry sisältöön

15/5

Vantaa 15.5.2025

What's up with Trends and Strategies -seminaari

Clarion Hotel® Helsinki Airport

Ilmoittautuminen ja aamukahvit klo 9:15-10:00

Ohjelma klo 10:00-16:15

 

Lisätietoja

 

Katarina Wakonen, Head of Business Intelligence, Visit Finland
katarina.wakonen (at) businessfinland.fi

What's up -tapahtumassa kuultiin ja keskusteltiin matkailun tavoitetilasta.

  • Matkailu on miljardiluokan liiketoimintaa ja globaalisti merkittävä kasvuala. Suomessa matkailu on ollut palveluviennin tukijalka. Suomen matkailuviennin arvo oli 5,5 miljardia euroa eli 14 prosenttia palveluviennistä vuonna 2024.

  • Suomalaisten matkailuyritysten kasvu tulee ulkomaisista matkailijavirroista. Ulkomaisten matkailijoiden kasvuvauhti on kotimaan matkailua suurempaa, he käyttävät enemmän rahaa ja viipyvät kohteessa suomalaisia pidempään.

  • Olemme nähneet vasta pienen osan matkailun kasvupotentiaalista Suomessa. Suuri osa matkailuyrityksistä on pieniä mutta työllisyysvaikutus on suuri. Ala työllistää yli viisi prosenttia Suomen työvoimasta.

Matkailu vientialana infograafi 2025 FI ja ENG

VF Matkailun Pulssi -barometri, Kevät 2025


Ohjelma

MATKAILUN NYKYTILA

Tourism demand in Finland and the Nordic countries
Gonzalo Vilar | Bloom Consulting

Matkailun taloudellinen vaikuttavuus lukuina
Marianne Laalo ja Heidi Pukkila | Tilastokeskus

Kestävän matkailun tila ja teemat
Liisa Kokkarinen | Visit Finland

Ajankohtaista business events -sektorilta
Ines Antti-Poika | Visit Finland

MATKAILUN TAVOITETILA

Kansallisen matkailustrategian päivitys 2025-2028
Maija Lönnqvist | TEM

Saavutettavuus strategisena painopisteenä
Kimmo Mäki | Finavia, Jenni Suomela | Finnair ja Teemu Ahola | Visit Finland

Visit Finlandin strategian uudistus 2025-2030
Kristiina Hietasaari | Visit Finland

MAABRÄNDIN RAKENTAMINEN

Brand Tasmania
Jess Radford | Brand Tasmania

Ruokamatkailun ja ruokamaakuvan kansainvälinen edistäminen 2025-2027
Terhi Hook | Visit Finland

Suomalaista ruokaa ja ruokakulttuuria maailmalle
Henri Alén | Ravintoloitsija ja keittiömestari