Siirry sisältöön

5/11

Webinaari 5.11.2025

Alueellinen matkailutilinpito ja Ruokamielikuvatutkimus -webinaari

Klo 10-12

Lisätietoja

 

Terhi Hook, Manager, Industry Development, Visit Finland
terhi.hook (at) businessfinland.fi

Julkaisimme webinaarissa kaksi uutta selvitystä Suomen matkailusta.

Aineisto

Matkailun alueellisen tilinpidon tulokset – ajankohtainen katsaus matkailun taloudelliseen merkitykseen eri maakunnissa.
Ossi Nurmi, Tilastokeskus

Tutkimus Suomesta ruokamatkailumaana – mitä matkailijat ajattelevat suomalaisesta ruoasta ja miten ruoka voi vahvistaa Suomen vetovoimaa.
Maris Tuvikene ja Kiia Rajaranta, Nepa Insight

Tallenne


Jos tarvitset tallenteesta saavutettavuusdirektiivin nojaten tekstitetyn version, niin otathan yhteyttä Business Finlandiin verkkosivujemme kautta.


Alueellinen matkailutilinpito
kuvaa matkailun talous- ja työllisyysvaikutuksia maakunnittain. Tilastokeskus on toteuttanut tutkimuksen työ- ja elinkeinoministeriön toimeksiannosta. Nyt julkaistaan vuoden 2022 vahvistetut luvut sekä ennakkotiedot vuoden 2023 avainluvuista. Tietoja voidaan hyödyntää mm. alueellisessa kehittämis- ja suunnittelutyössä, kansallisten kehittämistoimenpiteiden suuntaamisessa sekä tutkimuksessa. Alueellinen matkailutilinpito on vertailukelpoinen sekä maakuntien välillä että valtakunnallisen matkailutilinpidon kanssa. 

Ruokamielikuvatutkimuksessa on arvioitu Suomen kiinnostavuutta matkailu- ja ruokamatkailukohteena sekä tunnistettu mahdollisuuksia ruokamielikuvan vahvistamiseen ja erottumiseen kilpailijoista. Tutkimuksen tavoitteena on ollut tuottaa tietoa markkinoinnin suunnittelun tueksi, jonka avulla löydetään keinoja vahvistaa Suomen houkuttelevuutta sekä lisätään suomalaisen ruoan tunnettuutta ja kiinnostavuutta. Tutkimus toteutettiin kesällä 2025 Saksassa, Ranskassa, Yhdysvalloissa, Japanissa sekä Espanjassa. Ruokamielikuvatutkimus on osa hallitusohjelman mukaista maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa ruoka-alan kasvuohjelmaa.