Siirry sisältöön

5/11

Webinaari 5.11.2025

Alueellinen matkailutilinpito ja Ruokamielikuvatutkimus -webinaari

Klo 10-12

Ilmoittaudu

Lisätietoja

 

Terhi Hook, Manager, Industry Development, Visit Finland
terhi.hook (at) businessfinland.fi

Tervetuloa webinaariimme, jossa julkaisemme kaksi uutta selvitystä Suomen matkailusta!

Tilaisuudessa esitellään:

Matkailun alueellisen tilinpidon tulokset – ajankohtainen katsaus matkailun taloudelliseen merkitykseen eri maakunnissa.

Tutkimus Suomesta ruokamatkailumaana – mitä matkailijat ajattelevat suomalaisesta ruoasta ja miten ruoka voi vahvistaa Suomen vetovoimaa.

Ohjelma

  • Tervetuloa

  • Matkailun aluetilinpito
    Ossi Nurmi | Tilastokeskus 

  • Alustus tutkimukseen; Suomen ruokamaakuva ja ruokamatkailun tunnettuus-projekti
    Terhi Hook | Visit Finland 

  • Ruokamielikuvatutkimuksen ja kilpailija-analyysin tulokset
    Maris Tuvikene ja Kiia Rajaranta | Nepa Insight 

  • Kommenttipuheenvuoro


Alueellinen matkailutilinpito kuvaa matkailun talous- ja työllisyysvaikutuksia maakunnittain. Tilastokeskus on toteuttanut tutkimuksen työ- ja elinkeinoministeriön toimeksiannosta. Nyt julkaistaan vuoden 2022 vahvistetut luvut sekä ennakkotiedot vuoden 2023 avainluvuista. Tietoja voidaan hyödyntää mm. alueellisessa kehittämis- ja suunnittelutyössä, kansallisten kehittämistoimenpiteiden suuntaamisessa sekä tutkimuksessa. Alueellinen matkailutilinpito on vertailukelpoinen sekä maakuntien välillä että valtakunnallisen matkailutilinpidon kanssa. 

Ruokamielikuvatutkimuksessa on arvioitu Suomen kiinnostavuutta matkailu- ja ruokamatkailukohteena sekä tunnistettu mahdollisuuksia ruokamielikuvan vahvistamiseen ja erottumiseen kilpailijoista. Tutkimuksen tavoitteena on ollut tuottaa tietoa markkinoinnin suunnittelun tueksi, jonka avulla löydetään keinoja vahvistaa Suomen houkuttelevuutta sekä lisätään suomalaisen ruoan tunnettuutta ja kiinnostavuutta. Tutkimus toteutettiin kesällä 2025 Saksassa, Ranskassa, Yhdysvalloissa, Japanissa sekä Espanjassa. Ruokamielikuvatutkimus on osa hallitusohjelman mukaista maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa ruoka-alan kasvuohjelmaa.