Siirry sisältöön
Uutinen 04.01.2024

Maksutonta neuvontaa kansainväliseen rekrytointiin

Kuva: Juho Kuva

Work in Finland -kansainvälisen rekrytoinnin työnantajaneuvonnasta yritykset ja työnantajat saavat tietoa ja ohjausta kansainvälisten osaajien rekrytointiin, palkkaus- ja lupaprosesseihin sekä Suomeen asettautumiseen liittyviin kysymyksiin. Neuvontaa tarjotaan puhelimitse ja sähköpostitse.

Erityisesti ensimmäistä ulkomaan rekrytointia suunnittelevat työnantajat käyttävät usein paljon työaikaa viranomaisprosessien ja työntekijän asettautumiseen liittyvien käytännön asioiden selvittämiseen. Työnantajaneuvonnan tavoitteena on tehdä kansainvälisestä rekrytoinnista helpompaa työnantajille, tarjoamalla heille henkilökohtaista ja käytännönläheistä neuvontaa juuri heidän kansainväliseen rekrytointiinsa liittyviin kysymyksiin. Valtakunnallinen työnantajaneuvonta auttaa ja nopeuttaa työnantajien siirtymistä tarpeenmukaisiin palveluihin.

– Palveluun voivat soittaa niin yksityisen, julkisen kuin kolmannen sektorin työnantajat, toimialasta tai yrityksen koosta riippumatta. Se auttaa sekä kansainvälistä rekrytointia aloittelevia että kansainvälisen rekrytoinnin kokemusta kerryttäneitä työnantajia. Työnantajat voivat olla yhteydessä neuvontapalveluun, oli kyse sitten osaajien rekrytoinnista ulkomailta tai Suomessa jo olevan kansainvälisen osaajan palkkaamisesta, Business Finlandiin kuuluvan Work in Finland -yksikön johtaja Laura Lindeman kertoo.

Palvelu on maksuton, pois lukien puhelujen osalta soittajan liittymäsopimuksen mukainen hinta. Palvelu palvelee arkisin maanantaista perjantaihin klo 9–15 numerossa 0295 016 770. Neuvontapalveluun voi olla yhteydessä myös sähköpostitse tyonantajaneuvonta (at) workinfinland.fi.

Neuvontapalveluun voi olla yhteydessä pienissä tai suurissa kysymyksissä. Työnantajat voivat kysyä esimerkiksi:

  • Mitä minun tulisi ottaa huomioon, kun olen palkkaamassa ulkomaalaista työntekijää?
  • Milloin kansainvälinen osaaja tarvitsee viisumin, oleskeluluvan tai EU-kansalaisen oleskeluoikeuden rekisteröinnin?
  • Mistä saan apua osaajien löytämiseen ja rekrytointiin?
  • Miten voin sujuvoittaa Suomeen muuttavan työntekijän maahantulon alkuvaiheita?

Palvelu on osa laajempaa Work in Finland -toimintoa, jota työ- ja elinkeinoministeriö johtaa ja jonka osana myös Business Finlandin Work in Finland -yksikkö toimii. Palvelun tarjoavat TE-toimiston Work in Finland -asiantuntijat.

Hyödyllisiä linkkejä:

Mistä löytää kansainvälinen osaaja?
Maksuton työnantajaneuvonta 
Asiakkaiden kokemuksia työnantajaneuvonnasta 
Rekrytoinnin asiantuntijat apunasi