Culture Eden

HAUSSA NOUSEVA KULTTUURIMATKAILUKOHDE

Culture EDEN in Finland 2017 -kilpailussa etsitään matkakohdetta, joka yhdistää kulttuuria ja matkailua raikkaalla tavalla. Kunniamainintoja annetaan kolme.

Hakuaika: 5.6. – 31.8.2017

 

Osallistuminen

Kilpailuun voivat osallistua kulttuurimatkailukohteet, jotka:

  • ovat vähintään neljän yrityksen ja organisaation verkostoja
  • tarjoavat autenttisia, innovatiivisia ja kestäviä kulttuuriin perustuvia matkailukokemuksia ja -elämyksiä
  • nostavat paikallisuuden vahvasti esiin korostaen omia erityispiirteitään
  • tarjoavat kulttuuristen elementtien lisäksi majoitusta ja muita matkailupalveluita

Lisäksi:

  • Kohteilla on paikallisen yhteisön tuki ja sitoutuminen
  • Kestävän kehityksen periaatteet toteutuvat
  • Perinteiset matkailukeskukset eivät voi ottaa osaa kilpailuun

 

Kilpailun hakulomake löytyy täältä.

Lomake on pdf-muodossa ja sen täyttäminen vaatii ilmaisen Adobe Acrobat Reader -ohjelman. Mikäli sinulla ei ole vielä ko. ohjelmaa, voit ladata sen koneellesi Adoben verkkosivuilta. Lataa se koneellesi ennen kuin täytät lomakkeen. Lataa pdf-lomake omalle koneellesi ennen kuin alat täyttämään sitä.

Valmiit kilpailulomakkeet tulee lähettää 31.8.2017 mennessä Soila Palviaiselle, Culture EDEN-hankkeen koordinaattorille: soila.palviainen(at)entra.fi. Onnea kilpailuun!

Neuvontaa hakemuksen laatimiseen

EDEN-hankkeen koordinaattori kertoo kilpailusta alueellisissa matkailutapahtumissa ja opastaa hakemuksen teossa.

Webinaari

12.6 pidetyssä Culture EDEN in Finland -webinaarissa kerrottiin kilpailun kulusta ja kilpailuun osallistumisesta. Webinaarin tallenne on nähtävissä täältä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tästä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Culture EDEN -kilpailuun liittyen. Päivitämme dokumenttia säännöllisesti.

Kannattaa osallistua

Kilpailu lisää matkailukohteiden näkyvyyttä ja antaa uusia mahdollisuuksia verkostoitua paikallisten ja alueellisten kulttuuri- ja matkailutoimijoiden kanssa. Kansallisten kilpailujen voittajat kohtaavat Brysselissä ensi keväänä ja pääsevät näin verkostoitumaan myös Euroopan tasolla.

Kilpailun voittaja saa mm. kansainvälistä näkyvyyttä, voi halutessaan liittyä eurooppalaiseen EDEN-verkostoon, pääsee osallistumaan kansainvälisille messuille (ITB) ja saa tukea matkanjärjestäjätapaamisiin. Kilpailussa annetaan lisäksi kolme kunniamainintaa.

 

Mikä on EDEN-verkosto?

EDEN tulee sanoista European Destinations of Excellence. Kyseessä on Euroopan komission aloite, jonka avulla on järjestetty EDEN-kilpailuja vuodesta 2007 alkaen. Aloitteen tavoitteena on nostaa esiin eurooppalaisen matkailun ominaispiirteitä ja arvoa sekä kestävän kehityksen mukaista matkailua.

Kansallisten EDEN-kilpailuiden voittajakohteet muodostavat EDEN-verkoston. Verkosto edistää nousevien matkailukohteiden näkyvyyttä Euroopassa, kannustaen samalla kestävän kehityksen periaatteita noudattavaan matkailuun. Lisäksi kohteet tuovat esiin perinteitä ja paikallisia ominaispiirteitä eri puolilta Eurooppaa. Lisää eurooppalaisesta EDEN-verkostosta täältä.

EDEN-kilpailuja järjestetään vuosittain ja Euroopan komissio valitsee kilpailujen teeman. Kukin EU-jäsenmaa päättää vuosittaisesta osallistumisestaan. EDEN-kilpailu järjestetään Suomessa kolmatta kertaa. Aiempina teemoina ovat olleet aineeton kulttuuriperintö ja vesistömatkailu.

 

Järjestäjät

Culture EDEN in Finland on Suomen kansallinen EDEN-kilpailu, jonka järjestävät Finpron Visit Finland -yksikön koordinoima Culture Finland kulttuurimatkailun katto-ohjelma, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö. EDEN-kilpailu järjestetään Suomessa kolmatta kertaa. Aiempina teemoina ovat olleet aineeton kulttuuriperintö ja vesistömatkailu.

 

Yhteystiedot

Projektikoordinaattori Soila Palviainen, soila.palviainen(at)entra.fi
Facebook: @CultureEDENFinland

3.7.2017

Ladattavat