outdoors finland – Toimenpiteet ja tapahtumat

Outdoor Active – ja www.outdoorsfinland.com -yhteistyö

Outdooractive.com syventää yhteistyötään suomalaisen Outdoors Finlandin ja koko Outdoors –verkoston kanssa.  Maanmittauslaitoksen kartta-aineistoa siirretään parhaillaan pohjakartaksi portaaliin ja samalla sinne luodaan suomalaiset maakunnat, suurmatkailualueet, kaupungit, matkailukohteet esim. matkailunähtävyydet hakutoiminnoiksi. Tällöin esim. ilmaiseksi tulostettavien ja ladattavien karttojen laatu paranee merkittävästi. Suomalaista Outdoors –matkailun ”ekosysteemiä” parannetaan myös niin, että eri portaalien ja toimijoiden tuottamat sisällöt näkyvät ristiin ja tietyissä tietokannoissa ja varausjärjestelmissä olevat tiedot tulevat suoraan näkyviin myös www.outdoorsfinland.com : ja www.outdooractive.com –portaalissa. Outdoorsfinland.comin kautta on myös mahdollista tuottaa kiertomatkoja eri teemoilla. Lisätietoja löydät tämän linkin takaa.

Visit Finland -kärkituotekilpailu 1.10.–1.11.2017

Visit Finlandin kärkituotekilpailu uudistuu! Teemalliset kilpailut yhdistyvät yhdeksi kilpailuksi ja haemme tuotteita hyvinvointimatkailun (Finrelax), kesäaktiviteettien (Outdoors Finland) ja kulttuurimatkailun (Culture Finland) teemoihin.

Suomen kiinnostavuus markkinoilla on nyt ennen näkemättömän suuri, joten uusille tuotteille on kysyntää. Tuotteilta edellytetään entistä enemmän yksittäisten retkien tai palveluiden sijaan paketointia, jotta tuote on kansainvälisillä markkinoilla vetovoimainen ja houkuttelee matkustamaan Suomeen.

Kilpailussa valitaan 15 kärkituotetta, jotka ovat näkyvästi mukana Visit Finlandin toimenpiteissä vuonna 2018. Kilpailun ilmoittautuminen avautuu 1.10. ja on auki 1.11.2017 saakka. Voittajat palkitaan Matkamessuilla tammikuussa 2018.

Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet kärkituotekilpailun sivulla >>

Luonnosta liiketoimintaa ja hyvinvointia –valmennukset 2017

Kohtaavatko kävijöiden ja käyttäjien vaatimukset ja reitistöjen ja luontokohteiden tarjooma?

Luontomatkailu on yksi nopeimmin kehittyvistä matkailun osa-alueista ja luonnon käyttötavat ovat hyvin laajat. Kävijöiden vaatimukset ovat kasvaneet ja retkeilyreitiltä ja luontokohteelta odotetaan paljon. Luontokohteita suunniteltaessa pitää huomioida myös liiketoiminnan mahdollisuudet ja elinkeinon tarpeet.  Outdoors Finland –ohjelma järjestää syksyllä 2017 Luonnosta liiketoimintaa ja hyvinvointia -valmennuksia seuraavasti:

Outdoors Finland -hankkeen osatoteuttaja LAMK vastaa luontokohteiden ja reitistöjen kehittämisestä ja valmennuksista. Projektipäällikkönä toimii Pirjo Räsänen, sähköposti: etunimi.sukunimi@lamk.fi, puhelin 044 708 1242.

Seminaarit

OF järjestää vuosittain seminaarin ajankohtaisista aktiviteetteihin liittyvistä teemoista. Seminaarit ovat hyvä paikka saada vinkkejä tuotteistamiseen ja markkinointiin, mutta myös tutustua toisiin toimijoihin ja heidän tuotteisiin. Tulevat seminaarit:

14.-15.11. 2017 Outdoors Finland ja kestävä kehitys -seminaari, Ruoholahti, Helsinki

Outdoors Finland yhdessä Visit Finlandin kestävän kehityksen –teeman kanssa järjestävät kansainvälisen luontomatkailuseminaarin 14.-15.11.2017 Helsingissä, Ravintola Ruoholahden kokoustiloissa (Itämerenkatu 11-13).

Ensimmäisenä päivänä pureudutaan luontomatkailun kehittämiseen ja markkinointiin kestävän kehityksen näkökulmasta sekä kansainvälisten että kotimaisten puheenvuorojen kautta. Toinen päivä koostuu luontomatkailukohteiden ja -reittien kehittämisestä ja toimijoiden verkostoitumisesta. Lisäksi ympäristö-ohjelmat ja sertifioinnit esittelevät palveluitaan kokoustilan aulassa.

Ohjelma ja rekisteröinnit: Seminaarin ohjelma 14.-15.11._FINAL_KORJATTU

Pidettyjen seminaarien esityksiin voit tutustua tästä linkistä.

Myyntitilaisuudet

Myyntitilaisuuksia ovat erilaiset workshopit ja networking-tilaisuudet sekä messut. Workshopeissa ja networking-tilaisuuksissa esitellään tuotteita ulkomaisille matkanjärjestäjille joko kotimaassa tai ulkomailla. Kahdenkeskiset keskustelut ovat antoisia ja palaute tuotteesta tulee suoraan ostajalta. Tämä on tehokas tapa löytää uusia jälleenmyyjiä. OF tarjoaa aktiviteetteja tarjoaville yrityksille mahdollisuuden esitellä tuotteita eurooppalaisilla aktiviteettimessuilla. Tällöin kohderyhmänä ovat matkanjärjestäjien lisäksi kuluttajat.

Ammattilaismessut ja workshopit 2017-2018

  • Matkamessut 2017, Helsinki
  • ITB 2017, Berliini
  • Be Nordic Workshop, Milano 21.-23.3.
  • Visit Finland Sales Run Itävalta + Sveitsi 21.-23.11.
  • Nordic Workshop 2017, Pariisi 30.11.
  • Joint Finland/Iceland/Estonia/Greenland/Faroe Islands Workshop, London 31.1.2018

Outdoors Finlandin teemalliset ryhmämyyntikäynnit aktiviteettiyrittäjille

Järjestämme ensi talvelle 2 ryhmämyyntikäyntiä Outdoors Finlandin-teeman aktiviteettejä esitellen Saksaan ja Beneluxiin.  Uusi konsepti kerää kierrokselle aktiviteettiteeman alle 3-4 pienyrittäjää, joille sovimme 2-3 päivälle myyntikäynnit paikallisten potentiaalisten matkanjärjestäjien kanssa. Ryhmämyyntikäynnit ovat ilmaisia, matkakulut hoitaa jokainen itse.

  • Benelux – Hollannin “Matkamessujen” Vakantiebeurs yhteyteen 9.-10.1.2018 (ammattilaispäivät, Utrecht)

Matkanjärjestäjien ja median tutustumismatkat

OF järjestää matkanjärjestäjille ja medialle tutustumismatkoja Suomeen. Näille kohderyhmille esitellään valmiita toimivia tuotteita. OF kutsuu osallistujat ja hoitaa matkajärjestelyt Suomeen kohteeseen. Tutustumismatkan järjestävä kohde tai alue vastaa matkaohjelman sisällöstä ja kustannuksista tutustumismatkan aikana. Ehdotuksia matkan kohteista voi tehdä Leena Yli-Piiparille. Vuodelle 2017 on tarkoitus tehdä 4 tutustumismatkaa matkanjärjestäjille sekä 3 mediamatkaa, joista yksi on tarkoitettu sosiaalisen meidan edustajille ja toinen perinteiselle medialle.

Markkinointikampanjat

Aktivitetteja tuodaan tutuksi markkinoilla myös näkyvyyskampanjoilla. Aktiviteettiteema näkyy silloin osana Visit Finland-kampanjaa, jolla tavoitellaan kuluttajia kohdemaissa. Kampanjat ovat näkyvillä teemaan soveltuvilla internet-sivuilla.

Toteutettuja tapahtumia 2014-2015:

  • Nordic Impressions networkingtapahtuma Rovaniemellä  22.-23.9.2015
  • Luontoaktiviteetit kansainvälisille markkinoille –seminaari 4.12.2014
  • OF aluekierrokset 2014

OF – Tulevan Toimintasuunnitelman Arviointitutkimus 2014 – tulostiedote

OF – Tulevan Toimintasuunnitelman Arviointitutkimus 2014

Outdoors Finland - Eurooppa investoi maaseutualueisiin

2.10.2017