outdoors finland – Toimenpiteet ja tapahtumat

Aktiviteettiportaali

Outdoors Finland -retkeilyportaali osoitteessa www.outdoorsfinland.fi opastaa Etelä-Suomen parhaille retkeilyreiteille. Retkeilyportaaliin on koottu matkailijoille sopivat pyöräily-, vaellus- ja melontareitit sekä matkailupalvelut. Nyt Etelä-Suomen kattava retkeilyportaali laajenee jatkossa koko Suomeen. Portaaliin liittyy myös Outdoors Finland-mobiiliopas, joka on ladattavissa älypuhelimeen ilmaiseksi App Storesta tai Play-kaupasta! Sovelluksesta löytyy samat reitit kuin portaalista kompaktimmassa koossa.

Portaalin on toteuttanut Lahden ammattikorkeakoulu, Outdoors Finland Etelä –hanke. Lisätietoa portaaliin osallistumisesta löydät täältä.

 

Luonnosta liiketoimintaa ja hyvinvointia –valmennukset 2016

Kohtaavatko kävijöiden ja käyttäjien vaatimukset ja reitistöjen ja luontokohteiden tarjooma?

Luontomatkailu on yksi nopeimmin kehittyvistä matkailun osa-alueista ja luonnon käyttötavat ovat hyvin laajat. Kävijöiden vaatimukset ovat kasvaneet ja retkeilyreitiltä ja luontokohteelta odotetaan paljon. Luontokohteita suunniteltaessa pitää huomioida myös liiketoiminnan mahdollisuudet ja elinkeinon tarpeet.  Outdoors Finland –ohjelma järjestää keväällä 2017 kuusi Luonnosta liiketoimintaa ja hyvinvointia -valmennusta:

3.-4.5. Keski-Suomi, paikka vielä auki. Lisätiedot mirva.leppala@jamk.fi
22.-23.5. Häme, paikka vielä auki. Lisätiedot maija.kerkola@hamk.fi
29.-30.5. Kemi, paikka vielä auki. Lisätiedot oili.ruokamo@kemi.fi
1.6. Tahko, pelkkä maastokäynti. Lisätiedot tiina.kuosmanen@savonia.fi
5.-6.6. Seinäjoki, paikka vielä auki. Lisätiedot Jenny.janhonen@seamk.fi

Outdoors Finland -hankkeen osatoteuttaja LAMK vastaa luontokohteiden ja reitistöjen kehittämisestä ja valmennuksista. Projektipäällikkönä toimii Pirjo Räsänen, sähköposti: etunimi.sukunimi@lamk.fi, puhelin 044 708 1242.

Seminaarit

OF järjestää vuosittain seminaarin ajankohtaisista aktiviteetteihin liittyvistä teemoista. Seminaarit ovat hyvä paikka saada vinkkejä tuotteistamiseen ja markkinointiin, mutta myös tutustua toisiin toimijoihin ja heidän tuotteisiin.

Pidettyjen seminaarien esityksiin voit tutustua tästä linkistä.

Myyntitilaisuudet

Myyntitilaisuuksia ovat erilaiset workshopit ja networking-tilaisuudet sekä messut. Workshopeissa ja networking-tilaisuuksissa esitellään tuotteita ulkomaisille matkanjärjestäjille joko kotimaassa tai ulkomailla. Kahdenkeskiset keskustelut ovat antoisia ja palaute tuotteesta tulee suoraan ostajalta. Tämä on tehokas tapa löytää uusia jälleenmyyjiä. OF tarjoaa aktiviteetteja tarjoaville yrityksille mahdollisuuden esitellä tuotteita eurooppalaisilla aktiviteettimessuilla. Tällöin kohderyhmänä ovat matkanjärjestäjien lisäksi kuluttajat.

Ammattilaismessut ja workshopit 2017

  • Matkamessut 2017, Helsinki
  • ITB 2017, Berliini
  • Be Nordic Workshop, Milano 21.-23.3.
  • Visit Finland Sales Run Itävalta + Sveitsi 21.-23.11.
  • World Travel Market, Lontoo, 6.-8.11.
  • Nordic Workshop 2017, Pariisi, marraskuu

Kuluttajamessut

  • TourNatur, Düsseldorf, 1.-3.9.

Outdoors Finlandin teemalliset ryhmämyyntikäynnit aktiviteettiyrittäjille

Järjestämme ensi syksylle 2-3 teemallista ryhmämyyntikäyntiä Outdoors Finlandin-teeman aktiviteettejä esitellen DACH-alueelle ja Beneluxiin.  Uusi konsepti kerää kierrokselle aktiviteettiteeman alle 3-4 pienyrittäjää, joille sovimme kahdelle päivälle myyntikäynnit paikallisten potentiaalisten matkanjärjestäjien kanssa. Teemoina alustavasti ainakin pyöräily ja multi-aktiviteetit.

Matkanjärjestäjien ja median tutustumismatkat

OF järjestää matkanjärjestäjille ja medialle tutustumismatkoja Suomeen. Näille kohderyhmille esitellään valmiita toimivia tuotteita. OF kutsuu osallistujat ja hoitaa matkajärjestelyt Suomeen kohteeseen. Tutustumismatkan järjestävä kohde tai alue vastaa matkaohjelman sisällöstä ja kustannuksista tutustumismatkan aikana. Ehdotuksia matkan kohteista voi tehdä Leena Yli-Piiparille. Vuodelle 2016 on tarkoitus tehdä yksi tutustumismatka matkanjärjestäjille sekä 2 mediamatkaa, joista toinen on tarkoitettu bloggaajille ja toinen perinteiselle medialle.

Markkinointikampanjat

Aktivitetteja tuodaan tutuksi markkinoilla myös näkyvyyskampanjoilla. Aktiviteettiteema näkyy silloin osana Visit Finland-kampanjaa, jolla tavoitellaan kuluttajia kohdemaissa. Kampanjat ovat näkyvillä teemaan soveltuvilla internet-sivuilla.

Toteutettuja tapahtumia 2014-2015:

  • Nordic Impressions networkingtapahtuma Rovaniemellä  22.-23.9.2015
  • Luontoaktiviteetit kansainvälisille markkinoille –seminaari 4.12.2014
  • OF aluekierrokset 2014

OF – Tulevan Toimintasuunnitelman Arviointitutkimus 2014 – tulostiedote

OF – Tulevan Toimintasuunnitelman Arviointitutkimus 2014

Outdoors Finland - Eurooppa investoi maaseutualueisiin

20.3.2017