Vuoden 2017 tähtituoteet:

Voittajatuotteet julkistettiin Matkamessuilla ja esiteltiin ulkomaisille matkailijoille ITB Berlin -messuilla Saksassa maaliskuussa 2017. Voittaneet yritykset saavat Authentic FinRelax Experience tai honourable FinRelax mention -statuksen. Myyntiin valmiit tuotteet nostetaan näkyvästi esille Visit Finlandin markkinointi- ja myynninedistämistoimenpiteissä erityisesti Euroopan ja Aasian markkinoilla.

 

FinRelax TOP25-tähtiyritykset (alueittain aakkosjärjestyksessä)

Saaristo ja rannikko:

 • Kultaranta Resort, Naantali, korkealuokkainen kohde suomalaisessa saaristossa
 • Råmossa Lodge, Porvoo, räätälöityjä luontokokemuksia kaikille aisteille
 • Silverskär Islands, Ahvenanmaa, erakkoelämää omalla saarella

Lappi:

 • Lapland Safaris, Levi, Lapin vierasvaraisuutta ja Euroopan puhtainta ilmaa koskemattomissa maisemissa
 • Rukan Salonki / Lapland Safaris / Santa’s Hotels, Kuusamo, villiruokaa, sauna ja erilaisia luontoaktiviteetteja

Järvi-Suomi:

 • Adventure Apes, Orivesi, järvessä uintia ympäri vuoden ja paikallisiin asukkaisiin tutustumista
 • Best Lake Nature Adventures, Lahti, luonnonantimien keräilyä metsässä ja melontaa
 • Frantsila Organic Herb Farm, Hämeenkyrö, yrttien ja kasvien parantavaa voimaa
 • Hotel Kalevala, Kuhmo, raikasta ilmaa, uimista puhtaassa järvivedessä ja tuoretta paikallista ruokaa
 • Houseboat / Varjola, Jyväskylä, kalastusta, jokiseikkailuja ja saunakokemuksia
 • Karelia Cottages, Saimaa, rauhaa, hiljaisuutta ja rentoutumista karjalaistyylisessä mökissä
 • Kyyhkylä Hotel and Manor, Saimaa, hierontaa ja rantasauna, tutustumista lähiluontoon polkupyöräillen, kävellen tai meloen
 • Lahti Region / Visit Lahti, Lahti, sekä perinteisiä että moderneja suomalaisia hoitoja luonnon äärellä
 • Lakomäki Forest Manor and Spa Hotel, Kannonkoski, rentoutumista paljussa tähtitaivaan alla ja ruokaelämyksiä avotulen äärellä
 • Linna Hotelli, Hartola, Päijät-Häme, rentoutumista, hoitoja, yrttejä, paikallista ruokaa, luontoa ja raikasta ilmaa
 • Peurunka, Peurunka, hyvinvointiretriitti, jossa rentoutuksessa hyödynnetään saunaa ja turvetta
 • Revontuli Resort, Hankasalmi, saunakokemuksia savusanassa, sähkösaunassa ja telttasaunassa
 • Saimaa Holiday, Saimaa, veneretki, rentoutumista saunassa ja paikallisruokaa
 • Spa Hotel Rauhalahti, Kuopio, perinteisiä suomalaisia savusaunailtoja Jätkänkämpällä
 • Travellamo, Lahti, mielen ja kehon rentoutumista saunassa ja vihtomishoitoja
 • Upitrek, Wild Taiga, Kainuu, yltäkylläisiä metsiä, järviä ja jokia sekä rikasta perinnettä ja kulttuuria
 • Vuokatti Safaris, Vuokatti, raikas ilma ja vesi, luontoa, hiljaisuutta ja metsän hyvinvointia

 

Pääkaupunkiseutu:

 • Honkalintu, Espoo, Nuuksio, ekologinen ja elämyksellinen yöpymismahdollisuus puussa
 • Nuuksion Taika, Espoo, Nuuksio, ulkoilman, saunan, järven ja leiritulen taikaa
 • Piece of Forest, Espoo, Suvisaaristo, rentoutumisharjoituksiin ja luonnosta saatavaan hyvinvointiin tutustumista kaikilla aisteilla

 

FinRelax TOP10-kunniamainitut

 • Ski Resort Ukkohalla Paljakka, Kainuu
 • Nukula, Oravasaari
 • Luomajärvi Horse Inn, Ikaalinen
 • Arctic Warriors, Narkaus
 • Koivulahden Rapukartano, Vilppula
 • Arctic Superfoods, Levi
 • Anumati Naturals
 • Sieniretki Y, Espoo/Sipoo
 • LomaJoosula and FysioJoosula, Savukoski
 • Varjola, Konnevesi

 

Suosituksia vuoden 2016 tähtituotteiden edustajilta:

”WinRelax –tuotekehityskilpailun myötä saamamme tähtituotestatus SAUNATOUR – FINNISH SAUNA EXPERIENCE WITH WILD HERB TREATMENTS -tuotteelle on tuonut meille lisäuskottavuutta myynnin ja markkinoinnin toimenpiteisiin.”

Eveliina Korhonen, Rukan Salonki

 

”WinRelax –tuotekehityskilpailun myötä saamamme markkinointipanos yrityksellemme ja SAIMAA LAKE WELLNESS EXPERIENCES –tuotteelle on ollut merkittävä. Saksalainen matkanjärjestäjä Wikinger Reisen on ottanut Järvisydämen osaksi tuotetarjontaansa.”

Tanja Heiskanen, Hotel & Spa Resort Järvisydän

 

WinRelax –tähtituotestatuksen ansiosta MyStay:n kautta sivustollemme ja LAKESIDE FOREST VILLAS BY HAWKHILL –tuotteeseemme ohjautunut trafiikki on kymmenkertaistunut.”

Annu Huotari, Hawkhill Nature

 

”WinRelax –tähtituotestatus on ollut loistava quality label yrityksellemme. MyStay:n kautta sivustollemme sekä NATURE AND SILENCE TOUR –tuotteeseen ohjautunut trafiikki muodostaa nyt 1/3 nettisivujemme liikenteestä. Olemme saaneet lukuisia yhteydenottoja myös matkanjärjestäjiltä ja vuoden 2017 matkamme ovat lähestulkoon loppuunmyydyt.”

Tuomas Rautanen, White Adventure

TaustaaAuthentic FinRelax Experience

Hyvinvointi on yksi kansainvälisen matkailun nopeimmin kasvavista osa-alueista. Suomessa hyvinvointimatkailun tarjonta on vielä hajanaista eikä teeman koko potentiaalia ole tähän mennessä vielä riittävästi tunnistettu. Työ- ja elinkeinoministeriön kokoamassa Suomen matkailun kasvun ja uudistumisen tiekartassa 2025 esille nostetun FinRelax-kasvuohjelman tavoitteena on tehdä Suomesta hyvinvointimatkailun kärkimaa. Vuonna 2017 eri markkinoilla suunniteltavat ohjelman toimenpiteet ja viestintä toteutetaan ”Slow Finland” –kattoteeman alla. Kansainvälisesti ”Slow”-filosofia pitää sisällään sekä ruokaan, elämäntapaan, paikalliskulttuuriin että laajasti hyvinvointiin liittyvät teemat.

Haluaako yrityksesi / tuotteesi olla hyvinvointimatkailun edelläkävijä?

Kutsumme mukaan kilpailuun yrityksiä tai verkostoja, jotka panostavat hyvinvointimatkailun kehittämiseen. Haemme mukaan yrityksiä ja tuotteita, joilla on vahva kiinnostus lukeutua FinRelax-tuotekehityksen edelläkävijöiksi ja FinRelax-tuoteperheen kärkituotteiksi vuonna 2017.

Täyttääkö yrityksesi / tuotteesi FinRelax-tuotteelle asetetut kriteerit?

Kilpailuun voi osallistua Suomessa vastuullisesti toimiva, hyvät liiketoiminnan periaatteet täyttävä taho. Lisäksi edellytämme, että yritys/tuote täyttää Visit Finland -kansainvälistymiskriteerit, FinRelax-tuotekriteerit ja tuotesuositukset (alla liitteissä). Voit osallistua kilpailuun max. kolmella tuotteella.

Kenelle?

Kilpailuun voi osallistua sekä valmis, jo testattu tuote mutta myös hinnoiteltu tuoteaihio, teemaan sopivat tapahtumat, pop-upit, sekä esimerkiksi innovatiiviset ja teemaan sopivat ruokatuotteet yms. Jälkimmäisissä tapauksissa kaikki kansainvälistymiskriteerit eivät luonnollisesti toteudu.

Arviointi ja valinta

Kilpailussa valitaan 25 tähtituotetta ja raadin valitsema määrä potentiaalisia FinRelax-tuotteita. Voittajat julkistetaan tammikuussa 2017 Matkamessujen yhteydessä. Tuotteet lanseerataan markkinoille ITB Berlin -messujen yhteydessä maaliskuussa 2017.

Arvioinnin ja valinnan kilpailun finalisteista ja voittajista tekevät Visit Finlandin nimeämä kotimaisista ja kansainvälisistä kumppaneista ja asiantuntijoista muodostuva raati. Visit Finland pidättää oikeuden täsmentää valintakriteereitä kilpailuprosessin aikana.

Kilpailutuotteet arvioidaan seuraavien arviointikriteerien mukaisesti: vastaavuus Visit Finlandin määrittelemien kansainvälisyys-, FinRelax-tuotekriteerien kanssa (25%); vastaavuus Visit Finlandin määrittelemien FinRelax-tuotesuositusten kanssa (25%); tuotteen autenttisuus, paikallisuus, elämyksellisyys ja nivominen strategian mukaisiin tavoitteisiin (25%); tuotteen houkuttelevuus ja kiinnostavuus (kohdemarkkina- ja matkanjärjestäjäpalaute) (25%).

Palkinnot

FinRelax-tähtituotteiksi valitut tuotteet tullaan lanseeraamaan Berliinin ITB-messuilla maaliskuussa 2017. Lisäksi tuotteet saavat ”Authentic FinRelax Experience” statuksen Visit Finlandin MyStay -tuoteportaalissa, medianäkyvyyttä, myyntikanava-kontakteja sekä runsasta näkyvyyttä FinRelax-ohjelman markkinointitoimenpiteissä. Alla liitteissä on tämän vuoden markkinointimateriaaleja, joissa tähtituotteet esillä. Näitä materiaaleja käytämme esimerkiksi BtoB -myyntitapahtumissa sekä messuilla.

Kilpailuaika: 15.10.-18.12.2016

Lue Visit Finlandin kansainvälistymiskriteerit sekä esitys FinRelax tuotekriteereistä ja –suosituksista alta ennen osallistumista. Kilpailuhakemus tulee täyttää englanniksi.

 

Ladattavat

Hyvinvointi- ja kulttuurimatkailusta uutta nostetta Suomen matkailubuumiin

19.01.2017

Hyvinvointi- ja kulttuurimatkailusta uutta nostetta Suomen matkailubuumiin Suomen matkailutarjontaa laajennetaan kehittämällä hyvinvointi- ja kulttuurimatkailutuotteita ulkomaisille matkustajille. Finpron Visit Finlandin Finrelax-kasvuohjelma valitsi 25 hyvinvoinnin kärkituotetta ja…

Lue lisää
WinRelax kilpailu on käynnistynyt!

18.10.2016

Winrelax –tuotekehityskilpailu 2016 on nyt käynnissä! FinRelax etsii jälleen uusia hyvinvointimatkailun tähtituotteita kansainvälisille markkinoille. Kutsumme mukaan kilpailuun yrityksiä tai verkostoja, jotka panostavat hyvinvointimatkailun kehittämiseen ja…

Lue lisää
Vuoden 2015 FinRelax-Tähtituotteet

27.01.2016

VUODEN 2015 FINRELAX-TÄHTITUOTTEET (yritykset aakkosjärjestyksessä)   ANTTOLANHOVI / Relaxing Days at Lake Saimaa Anttolanhovi on ravistanut harteiltaan perinteisen kuntoutuskylpylän imagon ja investoinut hyvätasoiseen majoitukseen ja…

Lue lisää