FinRelax -konsepti

Finrelax -konsepti

Suomi on maa, jonka tunnetuimpiin vetovoimatekijöihin kuuluvat järvet ja metsät, pohjoinen eksotiikka, sauna ja luonnonrauha. Liikumme paljon ulkona eikä luonto ole meille vielä tullut vieraaksi. Metsissä samoilu sienestäen ja marjastaen, nykyaikaisen teknologian hyödyntäminen kuntosaleilla tai istuskelu saunan jälkeen nauttimassa tunnelmasta kuuluvat maassamme normaaliin arkeen.

Hyvinvointimatkailu on kansainvälisesti kasvava ala, ja teema on noussut voimakkaasti tuotekehityksen eturintamaan. Ihmiset haluavat kuluttavan arkielämän vastapainoksi huolehtia hyvinvoinnistaan, ja siten edistää arjessa jaksamista, myös lomalla ollessaan. Tuoteteema pyrkii tuottamaan matkailijalle kokonaisvaltaista, sekä fyysistä että psyykkistä, hyvää oloa.

Hyvinvointiloma Suomessa on rentouttava. Se tuo esiin suomalaisia, autenttisia erityispiirteitä aina, kun se on mahdollista (perinteiset hoitomenetelmät ja hoitoaineet, suomalaiset saunatekstiilit, kotimaiset materiaalit jne.). Tuotteita on saatavilla niin pitempiaikaiseen lomailuun kuin moduleina, kiertomatkailijoille ja lyhytlomailijoille, ryhmille ja yksin matkustaville. Eikä mikään estä aktiviteettilomailijaakaan nauttimasta aherruksensa lomassa korkeatasoisesta hemmottelupaketista.

Jotta Suomi pystyy erottumaan kansainvälisestä hyvinvointitarjonnasta ja profiloitumaan hyvinvointimatkailun kohdemaana, on tuotetarjonnassa keskityttävä maamme luontaisesti tarjoamiin hyvinvointielementteihin. Keskeistä kansainvälisille markkinoille tähtäävässä hyvinvointimatkailun tuotekehityksessä ja markkinoinnissa on tuotteiden hyvinvointilähtöisyys sekä kansainvälisen asiakkaan huomioiminen kaikessa tiedottamisessa.

Header_Finrelax_1_1400x

 

Mistä koostuu FinRelax -hyvinvointiloma?

Se koostuu

  • SUOMALAISESTA SAUNASTA JA SAUNAPERINTEISTÄ. Jokaisen Suomeen saapuvan matkailijan tulisi päästä kokemaan aito saunaelämys, liikkui hän sitten kaupungissa tai maaseudulla. Saunan terveydelliset vaikutukset välittyvät matkailijalle suomalaista saunakulttuuria valottavien tarinoiden välityksellä. Aidoimmillaan suomalaisen saunaelämyksen pääsee kokemaan mökkilomalla.
  • HYVINVOINTIMÖKKILOMASTA. Lomalla kesämökillä yhdistyy luontevasti monet suomalaisen hyvinvointiloman elementit: sauna, rauha, luonto, puhdas vesi. Mökillä on mahdollisuus rentoutua luonnon rauhassa ja virkistäytyä erilaisten aktiviteettien parissa. Ja ehkäpä lähistöllä on vielä mahdollisuus nauttia hyvinvointihoidoista.
  • VEDESTÄ. Puhdas vesi on yksi arvokkaimmista luonnonvaroista. Suomen puhtaat vesistöt ja kauniit maisemat lievittävät stressiä ja erilaiset vesiaktiviteetit edistävät sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia.
  • METSÄSTÄ JA KEVYISTÄ LUONTOAKTIVITEETEISTA. Metsä on aina ollut suomalaisille tärkeä virkistäytymisen, liikunnan ilon ja voimaantumisen paikka. Metsän antimet ovat omalta osaltaan tärkeä hyvinvointimatkailun elementti, ne ovat suomalaista power foodia.
  • HILJAISUUDESTA, TILASTA JA VALOSTA. Mindfulness on päivän sana hyvinvointimatkailussa. Suomen luonnon rauha ja meitä ympäröivä hiljaisuus edesauttavat arjen kiireestä irtautumista ja poistavat stressiä. Ympäröivä hiljaisuus ja varsinkin talven kaamosaika edesauttavat hyvää, virkistävää unta, joka omalta osaltaan auttaa meitä kohtaamaan työpäivän haasteet.
  • RUOASTA. Ruoka on tärkeä osa mitä tahansa matkaa ja huono ruoka saattaa pilata koko matkakokemuksen. Hyvinvointimatkailussa ruoan merkitys on, jos mahdollista, vieläkin suurempi. Terveydestään ja hyvinvoinnistaan huolehtiva matkailija haluaa lomallakin nauttia puhtaista, lähellä tuotetuista aineksista valmistettua terveellistä ruokaa.

FinRelax_spa_hoito

Hyvinvointimatkailun kohdennetut tuoteteemakokonaisuudet

HEMMOTTELU

Hemmottelutuote on korkeat laatukriteerit täyttävä tuote, joka on useimmiten suunnattu aikuisille. Hemmottelussa tuotekehitys on avainasemassa, koska Suomen majoituskohteiden ja kylpylöiden tarjonta ei aina kohtaa – joitakin poikkeuksia lukuunottamatta – kansainvälisten asiakkaiden vaatimustasoa.

Perinteisesti hemmottelutuotteessa on kysymys päiväkylpylässä tai hyvinvointikylpylässä saatavasta hyvälaatuisesta hoidosta, jonka aikana asiakas nauttii passivisesti toisen suorittamasta työstä (kasvohoito, hieronta, yrttikylpy jne.). Henkilökohtainen, ammattitaitoinen ja laadukas palvelu sekä korkeatasoinen toimintaympäristö korostuvat tässä tuoteteemassa.

TERVEYS- JA KUNTOLIIKUNTA

Suomalainen hyvinvointituote eroaa muiden maiden vastaavista tuotteista hakemalla hyvää oloa usein liikunnan kautta. Hyvinvointimatkailija poikkeaa kuitenkin aktiviteettilomailijasta siinä, että hänen lomansa päämotiivina eivät ole aktiviteetit, vaan oman itsensä ja kuntonsa hoitaminen.

Terveys- ja kuntoliikuntatuote koostuu kevyistä aktiviteeteista (sauvakävely, patikointi, kävely, lumikenkäily, hiihto, uinti, avantouinti, golf jne.) ammattitaitoisesti opastettuna. Tälle tuoteteemalle on myös ominaista asiakkaan halu kohottaa kuntoa kuntolaitteiden ja henkilökohtaisen valmentajan avulla.

Suomessa laadukkaita terveys- ja kuntoliikuntatuotteita tarjoavat mm. urheiluopistot.

Tutustu myös hyvinvointimatkailustrategiaan.

8.1.2018