Matkanjärjestäjät, matkatoimistot ja online-jakelukanavat

Ranskassa matkatoimistoja on 5 500, joista useimmat ovat ketjuuntuneita. Online-myyntisivustoja löytyy useita, näistä merkittävimpiä ovat opodo.fr, lastminute.fr, promovacances.fr, expedia.fr, voyages-sncf.com, go-voyages.fr. Noin 20 matkanjärjestäjää myy Suomea Ranskassa.

Suomen kannalta tärkeimmät

Suomen kannalta tärkeimpiä ja suurimpia matkanjärjestäjiä ovat Scanditours (Kuoni), Vacances Transat (Bennet), Time Tours ja Vivatours. Näillä kaikilla on omat charterlentonsa tai sopimuskiintiöt. Kaksi jälkimmäistä ovat erikoistuneet ns. comité d´entreprises-kauppaan, jonka kohderyhmänä ovat keskisuurten ja suurten yritysten henkilökuntakomiteat, jotka ostavat yrityksen tukemia vapaa-ajantuotteita henkilöstöllensä.

Pienempiä, mutta uskollisia Suomi-tuottajia ovat Nortours, Comptoir des Pays Scandinaves, Voyageurs du Monde, Nord Espaces, 66 Nord, Grand Nord Grand Large, Terres d’aventures, Grand Angle, Scandinavia, Nordic Fascination, Akaoka, Allibert Trekking ja Arts et Vie. Uusia tai uudehkoja tuottajia, tällä hetkellä aktiivisesti toimivia tai aloittavia, ovat Salaun Voyages, National Tours, Atalante, Terres oubliées, Continents Insolites, Attitude Travels (gay-matkaspesialisti), Intermèdes (kulttuurimatkoja).

Uudet potentiaaliset

Uusia potentiaalisia tuottajia kartoitetaan koko ajan. Muutamia potentiaalisia ovat: Top of Travel, Parfums du monde, La fugue, Voyages Gallia.

Tärkeimmät matkanjärjestäjälistaukset maittain löytyvät myös Visitfinland.comista.

Tutustu ja hyödynnä omatoimisesti myös teemakohtaisia jakelutiekartoituksiamme

Sähköisten jakelukanavien kartoitus Outdoors Finland- ja Kylämatkailu -teemoista – Ranska

Sähköisiä ja perinteisiä jakelukanavia kulttuurimatkailussa – Ranska