Urheilumatkailun jakelukanavakartoitus Saksa 2017

Julkaistu 17.5.2018

Kartoituksen tarkoituksena on auttaa Suomen matkailualan toimijoita löytämään sopivia yhteistyökumppaneita, uusia jakelukanavia ja kasvua Saksassa. Suomi tunnetaan Saksassa talviaktiviteettikohteena hyvin moottorikelkkailusta hiihtoon ja huskysafareihin. Saksassa talviurheilulajit ovat myös hyvin suosittuja, varsinkin ampumahiihto. Kesämatkailu on nousussa, ja potentiaalia kasvuun on hyvin. Kesäurheilulajeista pyöräily on suosittu ja sitä tarjotaankin paljon juuri Saksaan ja Itävaltaan.

Saksan markkinoilla matkanjärjestäjät sekä matkatoimistot ovat edelleen suuressa roolissa matkaa varatessa. Printtikatalogit ovat tärkeitä ja tuotteiden saaminen printtikatalogiin on suositeltavaa. Niiden ohella monilla toimijoilla on nykyään myös digitaalinen katalogi nettisivuillaan. Sosiaalinen media kommunikointikanavana ei ole Saksassa yhtä suosittu kuin monissa muissa maissa ja näin myös tärkeillä, suurilla jakelukanavilla saattaa olla vaatimattomat seuraajaluvut sosiaalisessa mediassa. Kartoituksessa on siksi listattu sekä seurojen ja yritysten sosiaalinen media että periteinen printtimedia.

Kartoitukseen on koottu urheilumatkailun eri teemoihin erikoistuneita jakelukanavia Saksassa. Kartoitus on toteutettu tutkimalla laaja määrä erilaisia sähköisiä jakelukanavia, keskittyen urheiluseuroihin, matkanjärjestäjiin sekä medioihin, joilla on potentiaalia avustaa urheilumatkailun kasvua Suomeen. Esille on nostettu seuraavat teemat: vaellus ja retkeily, maastopyöräily ja pyöräily, maastohiihto, retkiluistelu, retkimelonta ja melonta sekä juoksu.

Osa kartoituksen esittelemistä yrityksistä ovat vakiintuneita ja tärkeitä toimijoita, kun taas toiset ovat pienempiä, mutta joilla on hyvin kasvupotentiaalia. Valintoja tehdessä on kiinnitetty huomiota niihin toimijoihin, joilla on paljon jäseniä (urheiluseurat) sekä toimijoihin, jotka tarjoavat urheilumatkoja Suomeen tai saattavat olla kiinnostuneita laajentamaan valikoimaansa Suomeen (matkanjärjestäjät).

Ladattavat