Yhteistyössä kansainväliseen matkailumarkkinointiin

12.02.2018

Kotkan-Haminan seudun matkailu tiivistää yhteistyötään Kouvolan, Loviisan ja Porvoon kanssa. Ennestään on jo tehty hyvää yhteistyötä erityisesti kotimaan matkailussa, mutta nyt katse suunnataan yhdessä kansainvälisille markkinoille Visit Finlandin tukemana. Alueet ovat keränneet yhteiseen kansainväliseen markkinointibudjettiin 50 000 euroa, jota Visit Finland on sitoutunut tukemaan myös omissa toimenpiteissään.

Ensimmäisessä vaiheessa matkailun kasvua haetaan erityisesti saksankielisen Keski-Euroopan alueelta.

– Työstämme parhaillaan yhteistä kesän viikko-ohjelmaa, johon kerätään alueiden parhaat palat. Syksyllä osallistumme yhdessä saksankielisille markkinoille suunnattuihin workshoppeihin sekä järjestämme yhdessä Visit Finlandin kanssa matkanjärjestäjien tutustumismatkan alueellemme, kertoo yhteistyön konkreettisista toimenpiteistä Cursor Oy:n matkailupäällikkö Sanna Nikki Kotkasta.

Yhteistyön myötä korostetaan pääkaupunkiseudulta itään suuntautuvaa sujuvaa yhteyttä sekä matkailutarjonnan houkuttelevuutta. Yhtenä tavoitteena alueen yritysten verkostoituminen ja uusien matkailutuotteiden syntyminen.

– Yhteistyö on lähtenyt käyntiin vauhdilla ja meidän näkökulmastamme on erityisen hienoa, että alusta asti tahtotilana on ollut löytää pysyvä, yhteinen toimintatapa yli aluerajojen, iloitsee alueyhteistyötä koordinoiva Asta Laaksonen Business Finlandin Visit Finland -yksiköstä.

Kotkan-Haminan seutu, Kouvolan, Loviisan ja Porvoon alue on matkailullisesti sisällöltään rikas. Kotkan upeat kaupunkipuistot ja Merikeskus Vellamo sekä Langinkosken keisarillinen kalastusmaja ja Haminan idyllinen ympyräkaupunki huokuvat Vanhan Suomen kansainvälistä historiaa.

Myös Kouvolan kärkikohteet Repoveden kansallispuisto, Unescon maailmanperintökohde Verla, Tykkimäen huvipuisto ja Arboretum innostavat matkailijoita.

– Loviisan puukaupunki ja ruukkimiljöö, Vanha Porvoo ja porvoolaiset upeat ravintolat kokonaisuutena sekä alueen monipuolinen saaristo tarjoavat puitteet pidempäänkin oleskeluun alueellamme. Vetovoimatekijöiden listaa voisi jatkaa loputtomiin, yhdessä olemme enemmän, sanoo matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen Porvoon kaupungilta.

– Visit Kouvola kutsuu kaikkia alueen toimijoita ja yrityksiä huhtikuussa myös Pietariin markkinoimaan tarjontaansa, mainitsee matkailun kehittämispäällikkö Kirsi Vainio Kouvola Innovation Oy:stä.

 

LISÄTIETOJA

Cursor Oy / Kotkan-Haminan seutu, matkailupäällikkö Sanna Nikki
sanna.nikki@cursor.fi, puh. 040 190 2585

Porvoon kaupunki, matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen
sari.myllynen@porvoo.fi, puh. 040 706 1200

Kouvola Innovation Oy / VisitKouvola, matkailun kehittämispäällikkö Kirsi Vainio
kirsi.vainio@kinno.fi, puh. 020 615 5885

Visit Finland, Product Development Coordinator Laaksonen Asta
asta.laaksonen@businessfinland.fi, puh. 046 9232086