Visit Finland mukana Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa

25.05.2018

Visit Finland on mukana Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa yhteistyössä suomalaisten partnereiden, arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen Archinfon, Jyväskylän ja Seinäjoen kaupunkien sekä Alvar Aalto -säätiön kanssa. Tavoitteena on houkutella matkailijoita Suomeen suomalaisen arkkitehtuurin ja kirjastojen avulla.

Biennaalin teemana on tänä vuonna Free Space, ja Suomen paviljongin näyttelyssä Mind Building on esillä Suomen kirjastoarkkitehtuuria mukaan lukien loppuvuodesta aukeava uusi Helsingin keskustakirjasto Oodi.

Suomalainen arkkitehtuuritoimisto on myös ensimmäistä kertaa tänä vuonna suunnitellut yhteispohjoismaisen paviljongin näyttelyn, jossa korostuu luonnon ja rakennetun ympäristön välinen suhde. Avajaisviikolla lanseerataan myös Visit Alvar Aalto -sivusto, joka paketoi Alvar Aallon arkkitehtuurireittejä matkailijoille helposti saavutettavaan muotoon.

Suomen näyttely on herättänyt paljon huomiota jo mediassa, ja Mind Building on listattu Financial Timesin arkkitehtuurikriitikon Top 5 -näyttelyihin.

Aalto-paviljonki. KUVA: Ugo Carmeni

Venetsian arkkitehtuuribiennaali pähkinänkuoressa:

  •  Maailman arvostetuin arkkitehtuuritapahtuma, järjestetään Venetsiassa joka toinen vuosi
  • Touko-marraskuu 2018, avajaispäivä 24.5.2018, tämän vuoden teemana Free Space
  • 250 000 kävijää
  • 8 000 kv-toimittajaa, pääasiassa lifestyle-medioita, avajaisviikolla tärkeimmät toimittajat
  • Kävijäkunta: kansainvälinen (Eurooppa & Aasia), kulttuurista kiinnostunut, paljon italialaisia
  • Suomella oma, Alvar Aallon suunnittelema paviljonki aivan biennaalin ytimessä. Alueella on pysyvät maapaviljongit, Suomen paviljonki on rakennettu vuonna 1956.

Yhteistyön tavoitteet

Venetsia Biennale -yhteistyö toteutetaan osana Culture Finland katto-ohjelmaa. Yhteistoimien avulla etsitään toimintatapaa siihen, miten Suomea voidaan markkinoida matkailumaana kohdemarkkinoilla merkittävien kulttuuritapahtumien kyljessä sekä miten tilaisuuksien yhteydessä nostetaan esille suomalaisen kulttuurimatkailun helmiä yhteistyössä valtakunnallisten kulttuuriorganisaatioiden kanssa.

LUE LISÄÄ

Visit Alvar Aalto >

Tutustu Venetsian Biannalea varten luotuun kampanjasivustoon VisitFinland.comissa >

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus >

Biennale Architettura 2018 | 16th International Architecture Exhibition, Venice >