Venäläiset eläkeläiset matkustavat entistä innokkaammin

09.08.2018

Eläkeiässä olevat venäläiset matkustavat yhä aktiivisemmin. Matkustus ei enää rajoitu oman asuinpaikan lähistöön, vaan myös kaukokohteisiin ja ulkomaille.
 
Yli 60-vuotiaiden lentolippuostot ovat online-matkatoimisto Biletixin mukaan kasvaneet vuonna 2018  2,3-kertaiseksi verrattuna vuoden 2015 lukemiin. Myös rautateitse matkustavien määrät kasvavat: rautatieyhtiö FPK:n mukaan vuoden 2018 ensimmäisellä puoliskolla rekisteröitiin 11,5 % enemmän yli 60-vuotiaita matkustajia kuin viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla.  Vaikka kotimaan kohteet ovatkin suosituimpia, Rosturismin mukaan kuitenkin 29 % kaikista matkustavista venäläisistä eläkeläisistä on suunnannut lomalle ulkomaille vuoden 2018 ensimmäisellä puoliskolla.

Venäjän matkailualan liiton (RST) Yury Barzykinin mukaan venäläiset eläkeläiset alkavat muistuttaa yhä enemmän eurooppalaisia ikätovereitaan – he matkustavat usein ryhmissä ja suosivat kulttuuripainotteisia matkoja. Myös risteilyjä ja etelänmatkoja ostetaan jonkun verran.

Lomamatka rahoitetaan usein omilla säästöillä, lisäansioilla tai matkan rahoittavat osittain omat lapset. Mielenkiintoista on, että tilastojen mukaan eniten matkustavia eläkeläisiä ei löydy Pietarista ja Moskovasta, vaan Kaliningradista sekä Omskin ja Permin alueelta. Yksi seniorien houkutin voi olla Rosturismin mukaan juuri tälle ikäluokalle suunnatut erikoispaketit sekä yleiset eläkeläisalennukset.

Lähde: rg.ru/2018/07/25