Venäjän GEO-lehti valitsi Kolin kansallispuiston vuoden luontomatkailukohteeksi

20.12.2017

Kolin kansallispuisto on valittu vuoden parhaaksi luontomatkailukohteeksi luonto- ja matkailulehti GEO:n lukijaäänestyksessä. Lehden venäläislukijoiden keskuudessa järjestetyn äänestyksen voittaja julkistettiin keskiviikkona 13.12.  järjestetyssä palkintogaalassa Moskovassa.

Kolin valintaa perusteltiin muun muassa ainutlaatuisilla maisemilla ja sen tarjoamilla monipuolisilla ja ympärivuotisilla luontomatkailumahdollisuuksilla. Kolin kansallispuisto jätti äänestyksessä taakseen muun muassa Avatar-elokuvan kuvauspaikkana tutuksi tulleen ZhangJiaJien kansallispuiston Kiinassa.

– Tutkimusten mukaan Suomeen lomalle saapuvien venäläisten tärkeimpiä kriteereitä matkakohteensa valinnassa on puhdas luonto, joten silläkin perusteella tunnustus meni oikeaan osoitteeseen, palkinnon vastaanottanut lehdistöneuvos Taneli Dobrowolski kiitteli puheessaan.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyn GEO ECO AWARDS -kilpailun tavoitteena on edistää luonnonsuojelua ja ympäristötietoisuutta. Luontomatkailukohteiden lisäksi kilpailussa palkittiin mm. ympäristöystävällisiä tuotteita, ympäristöhankkeita ja valistuskampanjoita. Venäjällä on kuluvana vuonna vietetty ympäristövuotta.

GEO on vuonna 1976 Saksassa perustettu, useissa maissa ilmestyvä aikakauslehti. GEO:n venäjänkielisellä versiolla on yli miljoona lukijaa.