Suomen kongressimatkailun kasvu jatkui, vaikka muu matkailu taantui

24.03.2015

Suomessa kansainvälisten kongressien järjestämistä edistää Finland Convention Bureau (FCB), joka toimii nykyään osana Finprota. Vuosi 2014 oli Suomen historian paras kongressivuosi. Kasvu on jatkunut jo vuosia. Kongressien määrä on kasvanut taloudellisesta taantumasta huolimatta vuodesta 2012 yhteensä 595 kokouksesta nyt jo 708 kokoukseen. Osallistujia oli viime vuonna 79 000 henkeä, jotka tuottivat Suomelle matkailutuloja noin 130 miljoonaa euroa. Vastaava luku vuonna 2010 oli 72 miljoonaa euroa.

Yli puolet kansainvälisistä kongresseista järjestetään pääkaupunkiseudulla järjestetään, mutta merkittäviä tapahtumia on ympäri vuoden kaikissa suurimmissa kaupungeissa. TOP Viisi kongressikaupunkia: 1. Helsinki, 2. Espoo, 3. Tampere, 4. Turku, 5. Jyväskylä

FCB:n kongressipäällikkö Leena Sipilä on erittäin tyytyväinen kongressien kasvuun. – Vuosi 2013 oli historian paras vuosi, mutta viime vuosi ylitti senkin, vaikka pelkäsimme taantuman vähentävän sitä. Olemme enemmän kuin tyytyväisiä, Sipilä iloitsee.

Kokousmatkailu on positiivinen poikkeus Suomen yleisessä taloudellisessa tilanteessa, ja myös verrattuna muuhun matkailuun, jonka kasvuvauhti on hiipunut. Venäläisten matkailijoiden roima pudotus haastoi vapaa-ajan matkailutoimijat, jotka nyt yrittävät saada uutta kasvua Euroopasta ja Aasiasta. Aasian kasvumahdollisuudet on huomattu myös kokousmatkailussa.

Tänä vuonna järjestämme ensimmäisen yritystapahtumien markkinointiin keskittyvän tilaisuuden Kiinassa, koska uskomme sieltä löytyvän uusia markkinoita ja asiakkaita, Sipilä kertoo. – Suomen vahvuutena on osaamisen lisäksi turvallisuus ja helppo saavutettavuus.

Lisätietoja:
Leena Sipilä, kongressipäällikkö Finpro / Finland Convention Bureau leena.sipila (at) fcb.fi, puh. 029 46 95677

24.3.2015