Professori Antti Lauerma palkittiin Pro Congress -palkinnolla

14.04.2016

Professori Antti Lauerma on saanut Visit Finlandin myöntämän Pro Congress -palkinnon tunnustuksena kansainvälisten kongressien eteen tehdystä työstä Suomessa. Lauerman ansiosta Suomessa järjestetään ensi vuonna maailman suurin allergia-alan tieteellinen EAACI 2017 -kongressi. Tapahtuma on yksi suurimpia Suomessa koskaan järjestettyjä kansainvälisiä kongresseja.

Pro Congress -palkinto on Visit Finlandin yhteydessä toimivan Finland Convention Bureaun vuosittain myöntämä tunnustus. Se jaetaan henkilölle, joka on ansioitunut kansainvälisten tieteellisten kongressien hakemisessa Suomeen tai yhteisölle, joka on edistänyt Suomen menestystä kongressimaana. Palkintoa on jaettu vuodesta 2004, ja voittajan valitsee asiantuntijaraati.

Vuoden 2016 Pro Congress -palkinto on myönnetty Helsingin yliopiston soveltavan ihotautien ja allergologian professorille Antti Lauermalle.

Aktiivisuus tuo tunnustusta

Professori Antti Lauerma on erittäin arvostettu ihotautien ja allergologian alan asiantuntija niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

  • Lauerma on tehnyt ansiokkaan työn erilaisissa valtakunnallisissa ja kansainvälisissä luottamus- ja johtotehtävissä, tutkimusprojekteissa, työryhmissä, yhdistyksissä ja järjestöissä. Hänellä on erittäin laajat kontaktiverkostot ja hän on aktiivisesti osallistunut useiden tieteellisten kokousten, konferenssien ja seminaarien järjestämiseen, Mervi Toivonen Finland Convention Bureausta perustelee Lauerman saamaa tunnustusta.

Antti Lauerma on nostanut esille kansainvälisten kongressien tärkeyden Suomelle ja kannustanut myös muita asiantuntijoita erilaisten kongressien käynnistämisessä. Hänen henkilökohtaisella aktiivisuudellaan ja sitoutuneisuudellaan on Toivosen mukaan ollut erittäin suuri merkitys hakuprosessien edistämisessä.

  • Pitkälti Antti Lauerman sinnikkyyden ja peräänantamattomuuden ansiosta Helsingissä järjestetään ensi vuonna maailman suurimpana allergia-alan tieteellisenä kokouksena tunnettu EAACI 2017
    -kongressi. Hän toimii myös kokouksen presidenttinä, kiittelee Toivonen.

Suomessa järjestettiin viime vuonna yhteensä 682 kongressia ja tapahtumiin osallistuneiden delegaattien määrä oli 75 846. Eniten kongresseja järjestettiin Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä.

Lisätiedot:

Mervi Toivonen, Congress Specialist, Finland Convention Bureau, puh. 050 554 5050 tai mervi.toivonen(a)fcb.fi


Finland Convention Bureau (FCB) on kokousalan valtakunnallinen markkinointiorganisaatio, jonka
tehtävänä on kasvattaa Suomessa järjestettävien kansainvälisten kokousten, kongressien, kannustematkojen ja yritystapahtumien määrää. FCB on perustettu 1974 ja se on yksi Euroopan ensimmäisistä kongressitoimistoista. FCB on osa Visit Finlandia, joka on osa Finprota.

Finpro auttaa suomalaisia pk-yrityksiä kansainvälistymään, hankkii Suomeen lisää ulkomaisia investointeja ja kasvattaa ulkomaisten matkailijoiden virtaa Suomeen. Finpron muodostavat Export Finland, Visit Finland ja Invest in Finland. Finpro on julkinen toimija, jonka 240 asiantuntijaa toimii 36 vientikeskuksessa 30 maassa ja 6 aluetoimistossa Suomessa. www.finpro.fi