Outdoors Finland Mobiilimatkailuseminaari 29.10.2012

20.05.2013

Kansainvälinen Mobiilimatkailuseminaari järjestettiin Haaga-Helian Pasilan toimipisteessä Helsingissä 29.10.2012. Seminaarissa mobiilimatkailua tarkasteltiin erityisesti vaellus-, melonta- ja pyöräilymatkailun ja -matkailijan näkökulmasta: mitä Euroopassa tapahtuu mobiilissa aktiviteettimatkailussa, miten palveluita käytetään ja miten niiden kehitys on edistynyt.

Seminaarissa kuultiin kansainvälisestikin tunnettuja asiantuntijoita, kotimaisten hankkeiden tuloksia ja mobiilipalveluita tarjoavia yrityksä. Thomas Froitzheim on Euroopan johtavia Outdoors-tuotteiden navigointiasiantuntijoita. Itävallassa valtaosa vapaa-ajan palveluita on siirretty mobiiliin. Olaf Nitz kertoi Itävallan MEKin kokemuksista.

Seminaarin järjestivät yhteistyössä valtakunnallinen Outdoors Finland koordinaatiohanke, Outdoors Finland Etelä -hanke ja Haaga-Helian tietotekniikan koulutusyksikkö.

Ladattavat

 • OF Mobiilimatkailuseminaari 29.10.2012 ohjelma

  pdf

  Julkisen ja yksityisen sektorin toimijoille suunnattu seminaari tarjosi kattavan näkymän Outdoors mobiili- ja internetpalveluiden tarjontaan, kuluttajien ja käyttäjien tarpeisiin sekä  käyttökokemuksiin.

  Lataa (240 KB)
 • OF Mobiilimatkailuseminaari 29.10.2012 Froitzheim

  pdf

  Tunnetun pyörämatkailun uranuurtajan ja nykyään erityisesti pyöräily- ja vaellusmatkailun navigointiin erikoistuneen Thomas Froitzheimin esityksen aiheena oli “Outdoor Navigation in Germany and Europe – trends and facts.” Monipuolinen katsaus mm. laitteiden käyttöön, reitityksiin ja sovelluksiin eri käyttäjäryhmien näkökulmasta.

  Lataa (4 MB)
 • OF Mobiilimatkailuseminaari 29.10.2012 Nitz

  pdf

  Dipl.Des. Olaf Nitzin, BSc, esityksen aiheena oli “Mobile Apps in the Marketing of Austria Tourism – Facts, Approaches & Lessons Learned”. Lukuja matkailijoiden mobiilikäytöstä, tiedon tarpeesta sekä  Itävallan “MEKin” mobiiliapplikaatioiden suunnittelusta ja toteutuksesta.

  Lataa (2 MB)
 • OF Mobiilimatkailuseminaari 20.10.2012 Fahler

  pdf

  Markkinointijohtaja Kristian Fahler Whatamap Oy:stä käsitteli esityksessään matkailumobiiliapplikaatioiden strategisia kysymyksiä ja teknisiä vaatimuksia, kohderyhmiä, prosessia, markkinointia, ansaintalogiikkaa ja tuotekehittelyä.

  Lataa (6 MB)
 • OF Mobiilimatkailuseminaari 29.10.2012 Hook

  pdf

  Projektipäällikkö Terhi Hook esitteli Outdoors Finland -koordinointihankkeen ensimmäistä vaihetta ja vuosina 2012-2014 toteutettavan jatkohankkeen suunniteltuja markkinointitoimenpiteitä ja tuotekehityssuunnitelmia.

  Lataa (772 KB)
 • OF Mobiilimatkailuseminaari 29.10.2013 Taipaleenmäki

  pdf

  Citynomadi Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja Merja Taipaleenmäki totesi: “Olen vain tavallinen mobiilipalvelua käyttävä matkailija, mutta kuule mielipiteeni.” Mielipiteitä mm. kartta vai mobiili, käytettävyys, kattavuus ja kustannukset.

  Lataa (840 KB)
 • OF Mobiilimatkailuseminaari 29.10.2012 Rui

  pdf

  Tourist Guide for Northern Periphery -hankkeen projektipäällikkö Timo Ruin esitys “Rock, sota ja rakkaus” esitteli Mobikarelia-hanketta, joista yhtenä esimerkkinä Ilosaarirock Mobiiliopas tapahtumajärjestäjän näkökulmasta ja oppaan käyttäjäpalautetta.

  Lataa (1 MB)
 • OF Mobiilimatkailuseminaari 29.10.2012 Alamäki

  pdf

  Omassa esityksessään Haaga-Helia ammattikorkeakoulun yliopettaja Ari Alamäki esitteli Natura Viva Oy:n ja Karttakeskuksen kanssa tehtyä melojille suunnattua verkkopohjaista mobiilisovellusta (http://melonta.mobileapp.fi), josta ensimmäiset kokemukset on saatu merimelonnan osalta.

  Lataa (2 MB)
 • OF Mobiilimatkailuseminaari 29.10.2012 Räsänen

  pdf

  Projektipäällikkö Pirjo Räsänen esitteli Outdoors Finland Etelä -aktiviteettireitistöhankkeen, joka kehittää ja pilotoi mobiili- ja internetkartta- ja opastuspalveluita. Hanke keskitttyy retkipyöräily-, vaellus- ja melontareittehin ja toimii kiinteässä yhteistyössä kansallisen Outdoors Finland –kehittämisohjelman kanssa.

  Lataa (899 KB)