Metsäkylvyssä aistit avoinna luonnolle

05.02.2015

Metsäkylvyssä kuljetaan hitaasti metsässä, hengitetään syvään ja pysähdytään kokemaan luontoa, vaikkapa puun runkoa tunnustellen. Tavoitteena on pysyä avoimena erilaisille äänille, tuoksuille, väreille ja tuntemuksille – kylvettää jokaista solua ja mieltä metsän sylissä.

Konseptin kotimaassa Japanissa kuntouttavien kylpyjen ohella myös metsäterapiat ovat vakavasti otettavia ja yleisesti käytettyjä hoitomuotoja ennaltaehkäisevän lääketieteen saralla. Suomessakin on kehitetty metsäkylpyretkiä.

”Metsäkierroksella tunsi kaikkien aistien kautta metsän elinvoiman. Siinä välittyi voiman saamisen tunne” – japanilainen tetaamassa hyvinvointimatkailutuotteita Pohjois-Karjalassa (lähde: Green Care Finland)”Metsäkierroksella tunsi kaikkien aistien kautta metsän elinvoiman. Siinä välittyi voiman saamisen tunne.” – japanilaisvieras testaamassa hyvinvointimatkailutuotteita Pohjois-Karjalassa (lähde: Green Care Finland)

Trendin yleistymisen taustalla on yhä kasvava joukko tutkimuksia metsän parantavasta voimasta ja positiivisista vaikutuksista kehoon ja mieleen. Tutkimuksilla on osoitettu metsäkylpyjen mm. alentavan merkittävästi verenpainetta, sydämensykettä, stressihormoni kortisolin tasoa, rauhoittavan sympaattisen hermoston toimintaa sekä lievittävän stressiä ja masennusta.

Lähde: Top 10 global spa and wellness trends forecast: 2015 trends report

 

Tutustu myös Visit Finlandin Finrelax®-hyvinvointimatkailuteemaan ja tuotesuosituksiin