Keski-Euroopan lennoissa vahva kasvu Lappiin 2015-2016

08.09.2015

Tulevalle talvisesongille  on ennen näkemätön tarjonta suorissa lentoyhteyksissä Keski-Euroopasta Lappiin. Yli 30 000 paikan kokonaiskapasiteetti lähes tuplaa trendikkään Lapin talvituotteen saatavuuden.

Markkinoista Alankomaat nousee kärkeen lähes 12 000 paikan kapasiteetilla. Tarjontaa on kasvatettu 38 % edellisestä sesongista. Se jakaantuu Rovaniemen, Kittilän, Kuusamon ja Ivalon kenttien kesken. Keskeisiä toimijoita markkinoilla on TUI Hollanti, Buro ScanBrit ja Voigt Travel.

Saksasta Lufthansa on avannut reitin Münchenistä Kittilään, joka on osoittautunut menestykseksi. Lufthansa on lisännyt vuoroja ja vaihtanut suurimpaan mahdolliseen konetyyppiin, yli puolet lennoista jo myyty elokuussa ennen markkinointisesongin alkua. Kyseessä on ensimmäinen Star Alliancen reittiyhteys suoraan Lappiin. Tämä tarkoittaa sitä, että lukuisista maista on uudentyyppinen saatavuus Münchenin hubin kautta Kittilän alueelle. Esimerkiksi Dubaista pääsee nyt nopeammin Kittilään kuin Helsinkiin. Myös Fly Car tarjoaa uutta reittiä Stuttgart-Hannover-Kittilä kahdesti viikossa. Lennot operoi TUIFly.

Wintervakanties WintervakantiesSveitsissä käynnistyy jo 13. tilauslentosesonki. Kohteiksi ovat etabloituneet Kittilä ja Rovaniemi. Erityisesti Luosto ja Äkäslompolo ovat varakkaiden sveitsiläisten suosiossa.

Itävallasta on myös charterlentoja Kittilään ja sielläkin sesonkia on pidennetty maaliskuun puoliväliin.

Visit Finlandin markkinaedustaja Jyrki Oksanen toteaa, että Alppimaista löytyy hyvin potentiaalia. Erityisesti Lapin eksotiikka, varmat lumiolosuhteet ja ainutlaatuiset elämykset revontulista pitkiin huskysafareihin puhuttelevat Alppimaiden asukkaita, jotka laskettelevat yhä vähemmän.

 

Jyrki Oksanen, Visit Finland