Kasvuohjelmien hyviä käytänteitä jatketaan: fokuksessa alueyhteistyö ja digitalisaatio

26.09.2017

Visit Finlandin matkailun kasvuohjelmien (StopOver, Merellinen saaristo ja FinRelax) virallinen vajaan kolmen vuoden toimintakausi päättyy vuoden 2017 lopussa, mutta ohjelmien avulla saatuja hyviä käytänteitä matkailuyritysten näkyvyyden ja myynnin edistämiseksi hyödynnetäänja kehitetään jatkossakin.

Kasvuohjelmien vetäjät Kaisa Kosonen, Heli Saari ja Kiti Häkkinen jatkavat uusissa tehtävissä Finpro Oy:n ja Visit Finlandin palveluksessa 1.1.2018 alkaen. Heli ja Kiti koordinoivat ns. suuraluevastaavina saariston ja rannikon sekä Järvi-Suomen kansainvälisen matkailun edistämiseksi tehtäviä toimenpiteitä ja Kaisa ottaa vastuulleen digitalisaation vauhdittamiseen liittyvät tehtävät.

Itäisen Järvi-Suomen neljä maakuntaa kutsuivat Visit Finlandin Kiina-talkoisiin

Itäisen Järvi-Suomen neljän maakunnan (Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Etelä-Savo ja Etelä-Karjala) toimijoiden ja matkailuorganisaatioiden keskeiset päättäjät kutsuivat keväällä 2017 Visit Finlandin edustajat saman pöydän ympärille keskustelemaan yhteistyön tiivistämisestä. Tapaamisissa listattiin alueiden kehitystoiveet ja tavoitteet, ja ne kirjattiin yhteiseksi toimintastrategiaksi Kiinan markkinoilla.

Kesällä 2017 käynnistyneen yhteistyön tavoitteena on kehittää yhdessä kiinalaisille matkailijoille suunnattuja Järvi-Suomen elämystuotteita, kouluttautua ja kerätä kokemuksia asiakaspalvelussa ja markkinoinnissa sekä edistää Järvi-Suomen houkuttelevuutta valituissa asiakassegmenteissä tiiviissä yhteistyössä jakelutiekumppaneiden kanssa. Läntisen Lakeland-alueen yhteistyön kehittämisestä käynnistetään neuvottelut alueellisten toimijoiden kanssa lokakuussa 2017.

Lisätietoja Lakeland-yhteistyöstä: kiti.hakkinen@visitfinland.com

Merellisen saariston tuloksellinen alueyhteistyö jatkuu

Merellisen saariston yhteistyö jatkuu Visit Finlandin koordinoimana myös jatkossa. Toimintaa ja suunnittelua tukemaan perustetaan saariston markkinointiryhmä sekä alueelliset työryhmät katkeamattoman tiedonkulun takaamiseksi. Tuotesisältöjä tuotetaan yhdessä alueiden ja yritysten kanssa markkinakohtaisten tuoteteemojen mukaan.

Yhteistyön tavoitteena on kasvattaa kansainvälisten matkailijoiden määrää edelleen. Aloitettu myynninedistäminen, yhteistyö ja markkinointi alkavat tuottaa tulosta. Alkuvuonna matkailijoiden määrä saariston alueella lisääntyi päämarkkina-alueelta Saksasta 23,6 % ja heinäkuussa jopa 35,4 %.

Lisätietoja Archipelago-yhteistyöstä: heli.saari@visitfinland.com

Matkailuteollisuuden digiloikkaa polkaistaan käyntiin 10.10. Matkailun D.Dayssä Espoossa

Tekes, CGI, Nokia, Finpro, VTT ja Teknologiateollisuus ovat rakentaneet innovaatioiden kiihdyttämiseen eri teollisuuden vientialoille tarkoitetun Reboot Finland D.Day -tapahtumasarjan. Matkailutoimijoille sekä digipalveluiden tarjoajille ja kehittäjille suunnattu D.Day Travel järjestetään 10.10. Espoon Nokia Experience Centerissä. Päivän aikana keskustellaan matkailun ja digiratkaisujen johtavien asiantuntijoiden johdolla ja etsitään konkreettisia toimenpiteitä ja yhteistyöprojekteja alan digiloikan kirittämiseksi.

Visit Finlandin yhteyshenkilö matkailun digikehitykseen liittyen: kaisa.kosonen@visitfinland.com

D.Day Travel ohjelma ja ilmoittautuminen

Ole yhteydessä ja tutustu matkailun kasvuohjelmiin.