Kaksi uutta lentoyhtiötä aloittaa lennot Kiinasta Suomeen vuonna 2019

24.01.2019

Suomen ja Kiinan väliset suorat lentoyhteydet lisääntyvät entisestään, kun Tibet Airlines aloittaa lennot Kiinan Jinanista Suomeen huhtikuussa ja Juneyao Air avaa suoran reitin Shanghaista Helsinkiin kesällä 2019. Helsinki-Vantaan lentoaseman erinomainen maantieteellinen sijainti Pohjois-Euroopan ja Aasian välillä on houkutteleva kiinalaisille matkailijoille.

Uusien suorien yhteyksien odotetaan kasvattavan kiinalaisten matkailijoiden määrää ja tarjoavan myös uusia matkailumahdollisuuksia Suomesta Kiinaan ja Aasiaan.

Tibet Airlines avaa Jinan-Helsinki reitin 8. huhtikuuta alkaen kerran viikossa ja toukokuusta lähtien kaksi kertaa viikossa. Reitti lennetään Airbus 330 koneella. Tibet Airlinesin päätoimipiste on Tiibetin Lhasassa, lentoyhtiö on perustettu vuonna 2010. Lentoyhtiö aloitti säännölliset lennot heinäkuussa 2011 Airbus A319-koneilla.

Juneyao Air aloittaa suorat lennot Shanghain Pudongin lentoasemalta Helsinkiin kesä-heinäkuussa 2019. Päivittäiset lennot operoidaan uusilla Boeing 787 Dreamliner lentokoneilla. Juneyao Air on osa yksityistä Shanghai Juneyao Groupia, joka on yksi Kiinan sadasta suurimmasta yrityksestä. Juneyao Air on perustettu vuonna 2006 ja sen kotikenttä on Shanghai, josta on yhteydet yli 50 Kiinan kohteeseen ja useisiin kansainvälisiin kohteisiin. Juneyao Air on Star Alliance-lentoyhtiöallianssin partneri.

Uudet kiinalaiset lentoyhtiöt aloittavat lentoliikenteen Suomeen ensimmäisenä Euroopan kohteena. Uusien yhteyksien myötä ensi kesänä Helsinki-Vantaalta on 51 viikoittaista suoraa lentoa Kiinaan.

Lisätietoja:
https://www.finavia.fi/fi/uutishuone/2019/suomi-vetoaa-aasialaisiin-jalleen-uusi-lentoyhtio-kiinasta-helsinki-vantaalle
https://www.finavia.fi/fi/uutishuone/2019/uusi-kaukoreittiyhteys-avautumassa-aasiaan-tibet-airlines-aloittaa-kevaalla-2019