Kainuu 100 -peli voitti pelikehittäjien kilpailun Suomi-kategorian

19.12.2017

Suomen 100-vuotisjuhlavuonna maailman suurimmassa riippumattomille pelikehittäjille suunnatussa vuotuisessa kilpailussa oli mukana erikoiskategoria, jossa tavoitteena oli löytää Suomea matkailukohteena esitteleviä pelejä. Suomi-kategorian voitti peli, joka ohjaa tutkimaan Kainuun nähtävyyksiä.

Game Development World Championship -kilpailun (GDWC) erikoiskategoria ”Suomi” järjestettiin yhteistyössä Finpron ja sen Visit Finland -yksikön kanssa ja sen voitti Kainuu 100-peli. Kainuu 100 on AR-tekniikkaa eli lisättyä todellisuutta hyödyntävä peli. Peli ohjaa pelaajan tutkimaan Kainuun alueen tärkeimpiä nähtävyyksiä samalla periaatteella kuin esimerkiksi erittäin suosittu Pokémon Go -peli.

Palkintolautakunta perusteli voittajan valintaa sillä, että peli on erittäin informatiivinen ja hauska tapa oppia Kainuun alueen nähtävyyksistä ja historiasta. Pelin kehittäjät suomalaisesta Afterlife Entertainment -ohjelmistosuunnitteluyrityksestä osoittivat teknologista osaamista pelissä olevan GPS-paikannuksen avulla. Peli innostaa pelaajiaan liikkumaan ja käymään paikan päällä katsomassa kyseisiä nähtävyyksiä, eikä vain näkemään niitä pelissä.

Aloitteen Kainuu 100 -kulttuuripelin tekemiseen teki Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto ja pelin on rahoittanut Suomen Kulttuurirahasto. Pelikonseptin toteuttamisessa on tukenut Kainuun Etu Oy:n Kavio Game Brewery -hanke.

GDWC:n pääyhteistyökumppanit vuonna 2017 ovat olleet Lenovo, Finpron Visit Finland -yksikkö ja Kajaanin ammattikorkeakoulu. Kilpailuun osallistui tänä vuonna yli 3 500 pelikehittäjää runsaasta 100 eri maasta. Vuoden 2018 Game Development World Championship käynnistyy tammikuussa 2018.

Millainen on Kainuu 100 -peli? Katso traileri!

 

The Game Development World Championship
Pelin kauppasivu (käyttöjärjestelmät: Android, iOS)