Japanissa  yliopistosta valmistuneet juhlistavat tutkintoaan matkustamalla

08.10.2015

Japanissa on yleistä, että yliopistosta valmistuneet juhlistavat tutkintoaan matkustamalla opintojen loppumisen ja töiden alkamisen välisenä aikana. i.JTB on totetuttanut yliopistosta valmistuneiden valmistujaismatkaan liittyvän kyselytutkimuksen LINE-pikaviestimen kautta.

Kyselyn mukaan vastaajista 68 % aikoi mennä valmistuttuaan matkalle tai kertoi käyneensä jo matkalla. Matkojen määrä henkilöä kohden oli keskimäärin 1,7. Matkakohde oli 64 prosentilla kotimaa, 12 prosentilla ulkomaat ja 24 prosentilla sekä kotimaa että ulkomaat.

Vastaajilta kysyttiin myös mieleenpainuvinta matkakohdetta kotimaassa ja ulkomailla. Naisvastaajien keskuudessa mieleenpainuvimmaksi kotimaan matkakohteeksi nimettiin teemapuistot. Miesvastaajien suosikki oli Hokkaido. Molemmilla sukupuolilla toisella sijalla oli Kanto (Tokio ja sen lähiprefektuurit) ja kolmannella sijalla Kinki (Osakan, Kioton ja Naran ympäristö).

Ulkomaan kohteissa taas sukupuolten mieltymyserot näkyivät selkeämmin. Naisten suosikki oli Eurooppa, toisella sijalla Aasia ja kolmannella Havaiji. Miesten vastaava järjestys oli puolestaan Aasia, Eurooppa ja Pohjois-Amerikka.

Lähde: travelvoice.jp