Ei sattuman varassa – OF & CF turvallisuusseminaari 8. ja 9.10.2013

17.10.2013

Matkailun kulttuuri- ja ohjelmapalveluiden turvallisuusteemapäivät pidettiin Seinäjoella 8.10. ja Kouvolassa 9.10. Ohjelmassa oli niin tiukkaa asiaa kuin hyviä esimerkkejäkin. Tukes muistutti seminaariväkeä asioista, jotka tulee huomioida erilaisia tapahtumia ja ohjelmia järjestettäessä. Lapin toteuttama e-oppimispaketti on hyvä työkalu tapahtumatoimijoille sisältäen lomakkeita ja tehtäviä, joiden avulla säännökset on helpompi viedä käytäntöön. Metsähallitus on huomioinut turvallisuuden luontopalveluissa. Lopuksi kuultiin vielä erilaisia käytännön esimerkkejä turvallisuustyöstä.

Seminaarin puheenvuorot on koottu tähän alapuolelle. Lapin e-oppimispaketti Tapahtuman järjestämisen turvallisuus löytyy nettiversiona tästä.

Ladattavat

 • OF-CF Asiakasturvallisuus luontopalveluissa

  pdf

  Metsähallituksen Tapani Eskolan ja Rami Tuominiemen alustus asiakasturvallisuudesta kansallispuistoissa ja retkeilyalueilla: taustat, projektin tavoitteet, lainsäätäjän näkökulma, painopisteet luontopalveluissa ja ohjelmapalveluyrittäjän näkökulma turvallisuuteen.

  Lataa (362 KB)
 • OF-CF Matkailualueen turvallisuussuunnitelma

  pdf

  Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin Projektisuunnittelija Aleksi Latvalan esitys matkailualueen turvallisuusjärjestelmähankkeesta Lapissa casena Pyhä-Luoston alue.

  Lataa (610 KB)
 • OF-CF Palvelun tarjoaja vastaa turvallisuudesta

  pdf

  Pipsa Korkolainen Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) käsitteli esityksessään mm. kuluttajaturvallisuuslakia ja lukuisia velvoitteita ja vastuita, jotka koskevat toiminnanharjoittajia eri palvelutyypeissä.

  Lataa (413 KB)
 • OF-CF Pelastusharjoitus sisävesilaivalla

  pdf

  Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin Projektisuunnittelija Aleksi Latvalan case-esitys ravintolalaiva M/S Ahdilla suoritetusta pelastusharjoituksesta (mm. harjoituksen taustat, harjoitustilanne, miehistön ja viranomaisten toiminta, evakuointi ja ensihoito sekä palautekeskustelu).

  Lataa (1 MB)
 • OF-CF Seminaarin avauspuheenvuoro

  pdf

  Seminaarin avaukseksi Kehityspäällikkö Terhi Hook esitteli MEKin tuotekehityksen teemat, tehtävät ja katto-ohjelmat sekä muuta tutkimus- ja kehitystoimintaa.

  Lataa (430 KB)
 • OF-CF Yrityksen kilpailukyky vahvaksi

  pdf

  Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin Projektipäällikkö Eija Raasakan esitys matkailun turvallisuusnormistosta ja turvallisuusverkostosta. Esitys käsitti mm. matkailun turvallisuuden toimintamallin sekä esimerkkejä työpajoissa käsitellyistä asioista.

  Lataa (554 KB)